Капустяна запіканка з яйцем
(покроковий рецепт з фото)
Низькокалорійне овочеве блюдо може бути смачним. Капустяна запіканка з яйцем прекрасно підійде для тих, хто не їсть м'яса, дотримується дієти або просто любить капусту.
Цей простий рецепт капустяної запіканки з яйцем ідеально підійде для легкої вечері.
1. Капусту дрібно нашаткувати.
2. У великій каструлі довести до кипіння воду, трохи підсолити і відправити туди капусту на 7-10 хвилин.
3. Цибулю підсмажити на сковороді (можна додати трохи масла) до золотистого кольору.
4. Томатну пасту змішати з йогуртом / кефіром до однорідної маси, трохи поперчити.
5. Яйця посолити і добре збити.
6. На дно жароміцної форми відправити половину капусти. Зверху залити половиною томатного соусу і збитих яєць.
7. Повторити шар капусти, томатної і яєчної заправки.
8. За бажанням можна присипати подрібненими хлібними сухариками, тоді скоринка буде ще більш хрустка і апетитна.
9. Надіслати форму в добре розігріту духовку на 35-40 хвилин або поки верх не зарум'яниться.
Капустяну запіканку з яйцем в домашніх умовах можна приготувати також з м'ясним фаршем (свинячим або курячим), додати в яєчну суміш сир або свіжу зелень. Не бійтеся удосконалювати вихідний рецепт, якщо блюдо вам дійсно сподобалося.
- Капуста - 1 штука
- Цибулина - 1 штука
- Яйця - 3-4 штук
- Томатна паста - 2 Ст. Ложки
- Кефір або йогурт - 100 грам
- Сіль - 1 щіпка
- Перець - 1 щіпка
- Сухарики - 5 Ст. Ложок
1. Капусту дрібно нашаткувати.
2. У великій каструлі довести до кипіння воду, трохи підсолити і відправити туди капусту на 7-10 хвилин.
3. Цибулю підсмажити на сковороді (можна додати трохи масла) до золотистого кольору.
4. Томатну пасту змішати з йогуртом / кефіром до однорідної маси, трохи поперчити.
5. Яйця посолити і добре збити.
6. На дно жароміцної форми відправити половину капусти. Зверху залити половиною томатного соусу і збитих яєць.
7. Повторити шар капусти, томатної і яєчної заправки.
8. За бажанням можна присипати подрібненими хлібними сухариками, тоді скоринка буде ще більш хрустка і апетитна.
9. Надіслати форму в добре розігріту духовку на 35-40 хвилин або поки верх не зарум'яниться.
Капустяну запіканку з яйцем в домашніх умовах можна приготувати також з м'ясним фаршем (свинячим або курячим), додати в яєчну суміш сир або свіжу зелень. Не бійтеся удосконалювати вихідний рецепт, якщо блюдо вам дійсно сподобалося.