Рецепт Капустяна запіканка з яйцем фото

Капустяна запіканка з яйцем
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Овочі , Капуста , Яйця
Дієтичне харчування , Вегетаріанське харчування , Пісні страви
На обід , На вечерю
Гарячі страви
Кількість порцій: 8
Час приготування: 1 г. 0 хв.

Низькокалорійне овочеве блюдо може бути смачним. Капустяна запіканка з яйцем прекрасно підійде для тих, хто не їсть м'яса, дотримується дієти або просто любить капусту.

Опис приготування:

Цей простий рецепт капустяної запіканки з яйцем ідеально підійде для легкої вечері.

1. Капусту дрібно нашаткувати.

2. У великій каструлі довести до кипіння воду, трохи підсолити і відправити туди капусту на 7-10 хвилин.

3. Цибулю підсмажити на сковороді (можна додати трохи масла) до золотистого кольору.

4. Томатну пасту змішати з йогуртом / кефіром до однорідної маси, трохи поперчити.

5. Яйця посолити і добре збити.

6. На дно жароміцної форми відправити половину капусти. Зверху залити половиною томатного соусу і збитих яєць.

7. Повторити шар капусти, томатної і яєчної заправки.

8. За бажанням можна присипати подрібненими хлібними сухариками, тоді скоринка буде ще більш хрустка і апетитна.

9. Надіслати форму в добре розігріту духовку на 35-40 хвилин або поки верх не зарум'яниться.

Капустяну запіканку з яйцем в домашніх умовах можна приготувати також з м'ясним фаршем (свинячим або курячим), додати в яєчну суміш сир або свіжу зелень. Не бійтеся удосконалювати вихідний рецепт, якщо блюдо вам дійсно сподобалося.


  • Капуста - 1 штука
  • Цибулина - 1 штука
  • Яйця - 3-4 штук
  • Томатна паста - 2 Ст. Ложки
  • Кефір або йогурт - 100 грам
  • Сіль - 1 щіпка
  • Перець - 1 щіпка
  • Сухарики - 5 Ст. Ложок
Цей простий рецепт капустяної запіканки з яйцем ідеально підійде для легкої вечері.

1. Капусту дрібно нашаткувати.

2. У великій каструлі довести до кипіння воду, трохи підсолити і відправити туди капусту на 7-10 хвилин.

3. Цибулю підсмажити на сковороді (можна додати трохи масла) до золотистого кольору.

4. Томатну пасту змішати з йогуртом / кефіром до однорідної маси, трохи поперчити.

5. Яйця посолити і добре збити.

6. На дно жароміцної форми відправити половину капусти. Зверху залити половиною томатного соусу і збитих яєць.

7. Повторити шар капусти, томатної і яєчної заправки.

8. За бажанням можна присипати подрібненими хлібними сухариками, тоді скоринка буде ще більш хрустка і апетитна.

9. Надіслати форму в добре розігріту духовку на 35-40 хвилин або поки верх не зарум'яниться.

Капустяну запіканку з яйцем в домашніх умовах можна приготувати також з м'ясним фаршем (свинячим або курячим), додати в яєчну суміш сир або свіжу зелень. Не бійтеся удосконалювати вихідний рецепт, якщо блюдо вам дійсно сподобалося.

Схожі рецепти