Капустяна запіканка з сиром
(покроковий рецепт з фото)
Капустяна запіканка з сиром може бути самостійною стравою навіть на тематичний святковий стіл і ідеально підійде для дружньої вечірки з пивом. Капуста надає страві соковитість і легкість!
Капустяна запіканка з сиром просочується томатним соусом, капуста стає ніжною, а шинка хрусткою. Якщо по закінченню часу запікання, вам здається, що запіканка надто вологий, потримайте її ще в духовці. Капустяна запіканка з сиром можна трансформувати, якщо замість томату зробити заливку з яєць зі сметаною або майонезом. Сир можна використовувати тертий. Успіхів і приємного апетиту!
- Капуста - 350 грам
- Сир - 200 грам
- Мал - 150 грам
- Томатний соус - 150-200 грам
- Шинка - 150 грам
Підготуйте продукти.
Мал відварити до готовності.
Капусту дрібно наріжте.
Духовку розігрійте до 170 градусів. Форму змастіть і покладіть шар капусти, а на неї відварений рис.
Запіканку добре полийте томатним соусом.
Вставити шинкою.
На шинку викладіть шматочки сиру.
Накрийте форму фольгою і випікайте 50 хвилин при 170-180 градусах, для 10 хвилин до закінчення запікання зніміть фольгу.
Смачного!