Капустяна запіканка в духовці (дієтична)
(покроковий рецепт з фото)
Капустяні запіканки - одні з моїх найулюбленіших. Капуста тушкована - це взагалі чудовий продукт: її можна використовувати і як начинку до випічки, і як інгредієнт для своїх кулінарних шедеврів.
Запіканки хороші тим, що їх можна готувати з чого завгодно. Благо справу, осінь така пора, що овочів вдосталь і можна експериментувати, готувати і готувати. Спробуйте!
- Капуста білокачанна - 1 штука
- Рослинна олія - 50-100 мілілітрів
- Морква - 1 штука
- Відварене куряче філе - 400 грам
- Крем - 200 грам
- Сіль, спеції - За смаком
- Твердий сир - 100-150 грам
Капусту білокачанну наріжте дуже тонко і довго.
Моркву наріжте або натріть на тертці.
Обсмажте моркву. Потім додайте капусту. Тушіте, помішуючи, до м'якості. Додати сіль, поперчіть.
У форму для запікання укладаємо кілька ложок готової тушкованої капусти. Розрівнюємо.
Готове м'ясо нарізаємо і укладаємо зверху другим шаром.
Змастіть всі сметаною.
На шар сметани викладіть капусту, що залишилася. Знову розрівняйте.
Натріть твердий сир. Посипте їм зверху майбутню запіканку. Розігрійте духовку до 200 градусів, запікайте все 15-20 хвилин.
Натріть твердий сир. Посипте їм зверху майбутню запіканку. Розігрійте духовку до 200 градусів, запікайте все 15-20 хвилин.
Готову запіканку подайте до столу. Дуже смачно!