Рецепт Капуста з яйцем фото

Капуста з яйцем
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Овочі , Капуста , Яйця
Вегетаріанське харчування
На обід , На вечерю
Кількість порцій: 3-4
Час приготування: 40 хв.

Ця страва може бути і начинкою для пиріжків і млинців, а може бути просто смаженою капустою без м'яса, яку можна подавати як гарнір або як самостійну страву. Готуємо капусту з яйцем!

Опис приготування:

Спочатку це блюдо мало намір бути саме начинкою для пиріжків. Але, як водиться, коли в будинку є діти - їм все треба спробувати. Спробували, сподобалося і з тих пір періодично вимагають капусту з яйцем. Так ось з начинки з'явилося самостійне блюдо. Іноді з варіаціями - яйце беремо НЕ варене, а сире і смажимо разом з капустою. Рецепт приготування капусти з яйцем простий. Розповідаю, як приготувати цю страву:

1.Ставимо варити яйця. Варимо круто. Охолоджуємо.

2. Капусту шаткуємо тонкою соломкою, солимо і злегка мнемо. Викладаємо на сковорідку.

3. Наливаємо в капусту грам 100 води і накриваємо кришкою - нехай покипить хвилин 10-15.

4. Знімаємо кришку і даємо випаруватися всієї рідини і і лише потім додаємо рослинне масло і підсмажуємо капусту до легкого золотистого кольору.

5. Очищаємо яйця і наріжемо шматочками, потрібної вам величини. Додаємо в капусту, посипаємо чорним меленим перцем, перемішуємо і пробуємо. Якщо треба - додаємо сіль.

Якщо ви захочете капусту з смаженим яйцем - то в кінці смаження просто вилийте збиті сирі яйця в сковорідку з капустою і перемішайте все. Можна накрити кришкою хвилини на 3. Смачного!

  • Капуста - 600 грам
  • Яйця - 3-4 штук
  • Рослинна олія - 4 Ст. Ложки
  • Сіль - 2-3 Щепоток (за смаком)
  • Перець чорний мелений - 1-2 Щепоток (за смаком)
Спочатку це блюдо мало намір бути саме начинкою для пиріжків. Але, як водиться, коли в будинку є діти - їм все треба спробувати. Спробували, сподобалося і з тих пір періодично вимагають капусту з яйцем. Так ось з начинки з'явилося самостійне блюдо. Іноді з варіаціями - яйце беремо НЕ варене, а сире і смажимо разом з капустою. Рецепт приготування капусти з яйцем простий. Розповідаю, як приготувати цю страву:

1.Ставимо варити яйця. Варимо круто. Охолоджуємо.

2. Капусту шаткуємо тонкою соломкою, солимо і злегка мнемо. Викладаємо на сковорідку.

3. Наливаємо в капусту грам 100 води і накриваємо кришкою - нехай покипить хвилин 10-15.

4. Знімаємо кришку і даємо випаруватися всієї рідини і і лише потім додаємо рослинне масло і підсмажуємо капусту до легкого золотистого кольору.

5. Очищаємо яйця і наріжемо шматочками, потрібної вам величини. Додаємо в капусту, посипаємо чорним меленим перцем, перемішуємо і пробуємо. Якщо треба - додаємо сіль.

Якщо ви захочете капусту з смаженим яйцем - то в кінці смаження просто вилийте збиті сирі яйця в сковорідку з капустою і перемішайте все. Можна накрити кришкою хвилини на 3. Смачного!

Схожі рецепти