Кабачковий торт з помідорами
(покроковий рецепт з фото)
Одним з улюблених моїх літніх закусок став кабачковий торт з помідорами. Він же - одне з найпопулярніших страв і на святковому столі, і просто, коли прийшли друзі на п'ятничні посиденьки з пивом.
Ох, скільки таких і схожих тортів я зробила за літо. У цьому торті мені дуже подобається соус, який використовується для перемазиванія млинців. Це не звичайний майонез, а суміш сметани, гірчиці, лимонного соку, часнику, солі і перцю. Виходить дуже смачно, при цьому соус відмінно поєднується з кабачковий млинцями. Дуже добре, що соус зробити більш гострим або менш гострим, залежно від ваших смакових уподобань. А далі читайте мій детальний рецепт, як приготувати кабачковий торт з помідорами.
- Кабачки - 2 штуки (молоді)
- Цибуля ріпчаста - 1 штука
- Яйця курячі - 2 штуки
- Борошно пшеничне - 6-8 Ст. Ложок
- Масло рослинне - 2 Ст. Ложки
- Крем - 3-4 Ст. Ложок
- Лимонний сік - 1 Ст. Ложка
- Гірчичний - 1 Чайна ложка
- Часник - 2-3 зубчиків
- Сир твердий - 50 грам
- Помідори - 2 штуки
- Сіль, перець - За смаком
Підготуйте всі необхідні інгредієнти. Кабачки обов'язково використовуйте молоденькі, із зеленою шкіркою і без насіння.
Кабачки натріть на дрібній тертці.
Лук можна також натерти на тертці, подрібнити в кухонному комбайні або просто дрібно порізати ножем.
До овочевої маси додайте яйця, сіль, перець і улюблені спеції. Перемішайте до однорідного стану.
Тепер додайте спочатку половину борошна і влийте 1 ст. Ложку рослинної олії, перемішайте. Якщо маса буде ще рідкувата, то додайте решту борошна, тут все залежить від того, наскільки кабачки виділяють рідину.
Ось такою має вийти кабачкова маса.
На сковороді розігрійте 1 ст. Ложку рослинної олії. Потім на середину покладіть приблизно 4 ст. Ложки кабачкової маси і швидко розподіліть ложкою по сковороді, щоб вийшов тонкий млинець діаметром з тарілку. Смажте з двох сторін 2-3 хвилини до золотистого кольору.
У мене вийшло 7 кабачковий млинців. Вони дуже смачні і в такому вигляді, але у вигляді торта це буде мега смачно.
Тепер займемося соусом. Сир натріть на дрібній тертці. Змішайте сир зі сметаною, гірчицею, лимонним соком, пучками солі і перцю. Туди ж видавити кілька зубчиків часнику.
Гарненько перемішайте отриману масу.
Помідори наріжте тонкими кружечками. Їх ми будемо використовувати і для прошарку, і для прикраси торта.
Починаємо збирати торт. На тарілку, підходить за розміром, покладіть перший млинець, змастіть його сметанним соусом.
Розкладіть кружечки помідорів. Прошарок з помідорів можна робити не після кожного млинця, а, наприклад, через одного, або зовсім зробити таку прошарок тільки раз, у середині.
Таким способом зберіть весь торт.
Зверху торт прикрасьте на свій розсуд.
Готовому торту дайте постоять 1-2 години в холодильнику, щоб він просочився. Тоді він стане найбільш смачним.