Кабачкові оладки солодкі
(покроковий рецепт з фото)
Звичайно, в якості десерту подавати кабачкові оладки, напевно, не варто. Але якщо ви додасте в них трохи цукру, то блюдо придбає приємний солодкуватий присмак. Дуже добре поєднується зі сметаною!
Подавати кабачкові оладки краще всього зі сметаною. В якості закуски або основного блюда їх можна викласти разом зі свіжими овочами. Найсмачніші млинці відразу після приготування, поки ще залишаються гарячими. Щоб дізнатися, як приготувати кабачкові оладки солодкі, прочитайте цей рецепт.
- Кабачки - 500 грам
- Куряче яйце - 1 штука
- Борошно пшеничне 1 сорту - 1 Склянка
- Сіль - 1/2 чайних ложки
- Цукор - 4 чайних ложки
- Сода - За смаком
Кабачки вимийте, обсушити паперовими рушниками і очистіть від шкірки. Вибирайте молоді плоди, в яких ще немає насіння.
Натріть на тертці кабачки, викладіть їх в глибоку миску, додайте сіль. Ретельно все перемішайте. Коли вони виділять рідину, то злийте її.
До натертим на тертці кабачків вбийте сире куряче яйце. Знову все перемішайте, щоб маса вийшла однорідною.
Висипати до кабачків з яйцем цукор. Якщо ви хочете, щоб оладки були дуже солодкими, то можете збільшити кількість цукрового піску на свій розсуд.
Просійте борошно і змішайте її з содою. Введіть сухі інгредієнти до решти в мисці. Ретельно перемішайте. Тісто має нагадувати негусто сметану по консистенції. Якщо знадобиться, додайте ще трохи борошна, але не перестарайтеся, інакше оладки НЕ будуть ніжними.
У сковороді розігрійте олію. Ложкою виливайте тісто на сковороду і обсмажуйте оладки з обох сторін, поки на них не з'явиться рум'яна кірочка.