Рецепт Кабачкова ікра на зиму фото

Кабачкова ікра на зиму
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Овочі , Морква , Кабачок
Вегетаріанське харчування , Пісні страви
На обід , На вечерю
Заготовки , Консервація
Кількість порцій: 8-10
Час приготування: 1 г. 0 хв.

Як приготувати кабачкову ікру на зиму? Я можу відповісти, що все дуже просто. Особливо, якщо ви будете робити її за моїм рецептом, наведеним трохи нижче. Ця ікра виходить дуже ніжною на смак.

Опис приготування:

Нічого незвичайного і експериментального я не розповім, а наведу класичний варіант. Він для мене найкращий і найулюбленіший в моїй родині. Не поспішайте знімати з вогню овочі, адже в правильній ікрі головне, щоб вони були м'якими і добре утушітся. Тоді смак і аромат страви вас точно не розчарують.

  • Кабачок - 1 кілограм
  • Морква - 250 грам
  • Ріпчаста цибуля - 250 грам
  • Томатна паста - 2 Ст. Ложки
  • Рослинна олія - 5 Ст. Ложок
  • Оцет - 1 Ст. Ложка
  • Лавровий лист - 2 штуки
  • Цукор - 1 щіпка
  • Сіль - За смаком
  • Чорний мелений перець - За смаком
  • Перець горошком - 5 штук
кабачкова ікра на зиму - фото крок 1
Цибулю і моркву почистіть, помийте і подрібніть. Обсмажте овочі в олії до м'якості.
кабачкова ікра на зиму - фото крок 2
Кабачки добре помийте і натріть на середній тертці. Відіжміть від них зайвий сік.
кабачкова ікра на зиму - фото крок 3
Додайте кабачок до цибулі з морквою. Тушіте, помішуючи, кілька хвилин до виділення соку. Потім додайте перець, сіль, лавровий лист і цукор.
кабачкова ікра на зиму - фото крок 4
Потім готуйте під кришкою на невеликому вогні 15 хвилин. Додайте томатну пасту. Перемішайте і продовжуйте готувати ще 15 хвилин.
кабачкова ікра на зиму - фото крок 5
Уже в готову ікру влийте оцет. Якщо необхідно, пройдіться по масі блендером. Але можна залишити овочі шматочками.
кабачкова ікра на зиму - фото крок 6
Розлийте блюдо по підготовленим стерилізованих банках, закрийте кришками, поставте догори дном і дочекайтеся повного остигання.

Схожі рецепти