Кабачкова ікра на зиму
(покроковий рецепт з фото)
Кількість порцій: 8-10
Час приготування: 1 г. 0 хв.
Як приготувати кабачкову ікру на зиму? Я можу відповісти, що все дуже просто. Особливо, якщо ви будете робити її за моїм рецептом, наведеним трохи нижче. Ця ікра виходить дуже ніжною на смак.
Опис приготування:
Нічого незвичайного і експериментального я не розповім, а наведу класичний варіант. Він для мене найкращий і найулюбленіший в моїй родині. Не поспішайте знімати з вогню овочі, адже в правильній ікрі головне, щоб вони були м'якими і добре утушітся. Тоді смак і аромат страви вас точно не розчарують.
- Кабачок - 1 кілограм
- Морква - 250 грам
- Ріпчаста цибуля - 250 грам
- Томатна паста - 2 Ст. Ложки
- Рослинна олія - 5 Ст. Ложок
- Оцет - 1 Ст. Ложка
- Лавровий лист - 2 штуки
- Цукор - 1 щіпка
- Сіль - За смаком
- Чорний мелений перець - За смаком
- Перець горошком - 5 штук
Цибулю і моркву почистіть, помийте і подрібніть. Обсмажте овочі в олії до м'якості.
Кабачки добре помийте і натріть на середній тертці. Відіжміть від них зайвий сік.
Додайте кабачок до цибулі з морквою. Тушіте, помішуючи, кілька хвилин до виділення соку. Потім додайте перець, сіль, лавровий лист і цукор.
Потім готуйте під кришкою на невеликому вогні 15 хвилин. Додайте томатну пасту. Перемішайте і продовжуйте готувати ще 15 хвилин.
Уже в готову ікру влийте оцет. Якщо необхідно, пройдіться по масі блендером. Але можна залишити овочі шматочками.
Розлийте блюдо по підготовленим стерилізованих банках, закрийте кришками, поставте догори дном і дочекайтеся повного остигання.