Кабачки, запечені в духовці з сиром
(покроковий рецепт з фото)
Такі кабачки, запечені в духовці з сиром в домашніх умовах, готуються просто, а виходять дуже смачними. Можна подавати як на свято, так і просто щоб порадувати домочадців! Соковито і легко!
Це дуже простий рецепт кабачків, запечених в духовці з сиром. Сподіваюся, він вам сподобається. Я люблю використовувати тут італійські трави, оливкова олія і базилік. Виходить блюдо з яскраво вираженим італійським "акцентом"! А якщо готувати з вершковим маслом і прованськими травами, подаючи з круасанами, - отримаємо французьке блюдо!
- Кабачки - 3 штуки (у мене - цукіні)
- Помідор - 1 штука
- Сир твердий - 100 грам
- Панірувальні сухарі - 2 Ст. Ложки
- Спеції - За смаком
- Олія - За смаком
1. Ретельно помиємо і обсушити кабачки. Розрізаємо кожен уздовж на дві-чотири частини (в залежності від розміру). Змащуємо маслом, натираємо сіллю. Посипаємо половиною подрібненого сиру.
2. Помідор ріжемо тонкими пластинками і викладаємо поверх кабачків з сиром. Потім залишився тертий сир змішаємо з сухарями і спеціями, щедро посипаємо їм блюдо зверху.
3. Запікаємо при 180 градусах в духовці 20-30 хвилин. Готово!