Рецепт Кабачки з картоплею в духовці фото

Кабачки з картоплею в духовці
(покроковий рецепт з фото)

Європейська кухня , Українська кухня
Овочі , Картопля , Кабачок
Роздільне харчування
На обід , На вечерю
Гарячі страви
Кількість порцій: 6
Час приготування: 40 хв.

Найкраще, що можна приготувати влітку - це кабачки з картоплею в духовці, адже в цьому приголомшливому страві ви знайдете поєднання відмінного смаку з користю літніх овочів.

Опис приготування:

Це просто неймовірне задоволення влітку вийти в город і зібрати свіжі овочі, щоб приготувати з них що-небудь смачненьке, тут можна включати фантазію на повну потужність. Ну а цей простий рецепт кабачків з картоплею в духовці, мабуть, найулюбленіший в нашій родині, тому що ці два овоча приголомшливо поєднуються один з одним, ну а якщо запекти їх в духовці, то виходить дивовижне блюдо - просто пальчики оближеш. Так що з приходом літа воно мало не щодня з'являється на нашому столі, адже приготувати його дуже просто, а всі необхідні інгредієнти в достатку ростуть на грядках. Тому, як тільки прийде сезон свіжих овочів, обов'язково спробуйте цей чудовий рецепт приготування кабачків з картоплею в духовці, сподіваюся, що він вам сподобається.

  • Картопля молода - 500 грам
  • Кабачок молодий - 2 штуки
  • Перець болгарський - 1 штука
  • Лук-пориста - 1 штука
  • Бекон - 200 грам
  • Масло оливкове - 3 Ст. Ложки
  • Спеції - За смаком (орегано, майоран, перець чорний мелений )
  • Сіль - За смаком
кабачки з картоплею в духовці - фото крок 1
Для початку ми очищаємо картоплю і нарізаємо його скибочками, кабачок так само ріжемо кружечками. Форму для запікання змащуємо оливковою олією і викладаємо в неї спочатку шар картоплі, солимо і перчимо його, потім робимо шар з кабачка.
кабачки з картоплею в духовці - фото крок 2
Зелена цибуля нарізаємо півкільцями, а болгарський перець брусками, перемішуємо, потім викладаємо цю овочеву суміш поверх кабачка, посипаємо меленим перцем, орегано і майораном, солимо і скроплюємо оливковою олією.
кабачки з картоплею в духовці - фото крок 3
Тепер тонко нарізаємо бекон і розкладаємо його скибочки на овочеву суміш. Бекон, звичайно, можна і не додавати, але з ним блюдо виходить соковитіше і смачніше, на мій погляд.
кабачки з картоплею в духовці - фото крок 4
В кінці робимо ще один шар з картоплі, його знову солимо і перчимо, скроплюємо маслом. Накриваємо форму фольгою і ставимо в розігріту до 200 градусів духовку на 15 хвилин. Через 15 хвилин знімаємо фольгу і ставимо форму на верхній рівень, запікаємо наше блюдо ще хвилин 20, потім гаряченьке подаємо до столу. Приємного все апетиту!

Схожі рецепти