«їжачки» з рисом і морквою
(покроковий рецепт з фото)
Кількість порцій: 6
Час приготування: 1 г. 0 хв.
"Yozhiki" з рисом і морквою - домашнє блюдо, яке однаково люблять і дорослі і діти, до того ж готується воно дуже просто і досить швидко. Сподобається всієї сім'ї!
Опис приготування:
Якщо у вашому розпорядженні всього 300 грам м'ясного фаршу, а нагодувати треба цілу сім'ю, приготуйте"їжачки" з рисом і морквою. Це швидко, смачно і ситно. Як їх приготувати, дивіться покрокову рекомендацію до рецептом.
- Фарш - 300 грам (свинячий)
- Мал - 100 грам
- Морква - 1 штука
- Цибуля - 1 штука
- Томатна паста - 30 грам
- Рослинна олія - 30-50 грам
- Сіль - 1 Чайна ложка
- Чорний перець - 1 щіпка
- Яйце - 1 штука
- Бульйонний кубик - 1 штука
Підготуйте інгредієнти.
Насамперед відваріть рис до напівготовності, відварюють 10 хвилин з моменту закипання. Поріжте дрібно цибулю, розділився на дві частини, половина піде в фарш, половина - в зажарку.
Натріть на тертці моркву.
У фарш додайте цибулю, яйце, сіль і відвареної до напівготовності рис.
Добре розмішайте.
Сформуйте з фаршу кульки.
Обсмажте"їжачки" на сковороді з рослинним маслом. З обох боків до рум'яного кольору.
Перекладіть"їжачки" зі сковороди на тарілку.
В ту ж сковороду покладіть цибулю і моркву, обсмажте до напівготовності, потім додайте томатну пасту і обсмажуйте ще три хвилини. У цей час приготуйте окріп.
Влийте окріп (або бульйон) в зажарку, розмішайте, в цей момент можна додати бульйонний кубик.
Викладіть в сковороду"їжачки" так, щоб вони були майже приховані в бульйоні, далі готувати можна або під кришкою, або відправити в духовку для запікання при температурі 180 градусів на 30 хвилин. В даному випадку, їжачки готувалися в духовці.
Подавати"їжачки" можна як самостійну страву, просто з овочами, а можна подати з гарніром, наприклад, з відвареної картоплі. Смачне домашнє блюдо сподобається і дорослим і дітям! Смачного!