«Їжачки» під соусом
(покроковий рецепт з фото)
Кількість порцій: 4-5
Час приготування: 1 г. 0 хв.
"Їжачки" під соусом - або тефтелі з томатною підливою - прекрасне блюдо домашньої кухні, яке підійде на обід або вечерю. М'ясні"їжачки" виходять дуже ситними і смачними, так що пробуйте!
Опис приготування:
Як приготувати"їжачки" під соусом в домашніх умовах? Насправді дуже просто і абсолютно не клопітно. Для приготування використовуйте будь-який доступний м'ясний фарш. Якщо любите страви погостріше, додайте додаткових спецій. Страву можна подавати до столу як з гарніром, так і без нього. Хай щастить!
- Фарш м'ясний - 400 грам
- Мал - 1/3 склянки
- Цибуля ріпчаста - 2 штуки
- Морква - 1 штука
- Томатна паста - 250 мілілітрів
- Вода - 1 Склянка
- Лаврові листи - 2 штуки
- Масло рослинне - За смаком
- Сіль і перець - За смаком
Цибулю і моркву очищаємо. Моркву натріть на тертці, а цибулю дрібно поріжте. Обсмажуємо овочі на рослинному маслі до м'якості, додаємо томатну пасту. Тушкуємо ще 5 хвилин.
Фарш змішуємо з промитими рисом, сіллю і перцем. Формуємо круглі тефтелі.
Перекладаємо їх в сотейник і заливаємо томатним соусом, також вливаємо воду і додаємо лаврові листи.
Кип'ятимо блюдо на середньому вогні. Потім гасимо ще півгодини під кришкою до готовності рису. У процесі приготування рис буде"вилазити" назовні з фаршу, саме тому блюдо називають"їжачками" .
Їжачки під соусом готові. Смачного!