Рецепт Ірландський содовий хліб фото

Ірландський содовий хліб
(покроковий рецепт з фото)

Європейська кухня
Тісто , Сода
Дієтичне харчування
На обід , На вечерю
Випічка , Хліб
Кількість порцій: 1
Час приготування: 1 г. 0 хв.

Якщо ви любите відтворювати в домашніх умовах знамениті страви різних кухонь світу, тоді зверніть увагу на цей простий рецепт ірландського содового хліба. Ароматна і м'яка випічка!

Опис приготування:

Класичний рецепт ірландського содового хліба в даному випадку доповнений родзинками (існує безліч варіантів, де він використовується, але в традиційному рецепті ніяких добавок немає). Випічка виходить дивовижною, від такого хлібця просто неможливо відірватися.

  • Борошно - 500 грам
  • Сіль - 1 Чайна ложка
  • Цукор - 1 Чайна ложка
  • Сода - 1 Чайна ложка
  • Вершкове масло - 2 Ст. Ложки
  • Кефір - 1 Склянка
  • Ізюм - 1 Склянка (по бажанню)
  • Аніс - 1 щіпка
ірландський содовий хліб - фото крок 1
1. Ось такий досить скромний набір інгредієнтів потрібно, щоб повторити цей рецепт приготування ірландського содового хліба на вашій кухні.
ірландський содовий хліб - фото крок 2
2. Тісто готується дивно просто: для початку в глибокій мисці з'єднайте борошно, сіль і цукор, соду. Додайте вершкове масло, розітріть все в крихту до однорідності. Всипте родзинки, якщо використовуєте.
ірландський содовий хліб - фото крок 3
3. Потроху вливайте кефір, вимішуючи однорідне тісто.
ірландський содовий хліб - фото крок 4
4. Викладіть на робочу поверхню, присипану борошном, і ретельно вимішайте руками.
ірландський содовий хліб - фото крок 5
5. Сковороду або форму змастіть вершковим маслом або застеліть пергаментом. Випікати ірландський содовий хліб в домашніх умовах можна і на деку.
ірландський содовий хліб - фото крок 6
6. Викладіть тісто, гострим ножем зробіть надрізи. Надішліть в розігріту до 210-220 градусів духовку і випікайте близько півгодини.
ірландський содовий хліб - фото крок 7
7. Тепер ви знаєте, як приготувати ірландський содовий хліб і з легкістю зможете зробити його будинку.

Схожі рецепти