Ірландський содовий хліб
(покроковий рецепт з фото)
Якщо ви любите відтворювати в домашніх умовах знамениті страви різних кухонь світу, тоді зверніть увагу на цей простий рецепт ірландського содового хліба. Ароматна і м'яка випічка!
Класичний рецепт ірландського содового хліба в даному випадку доповнений родзинками (існує безліч варіантів, де він використовується, але в традиційному рецепті ніяких добавок немає). Випічка виходить дивовижною, від такого хлібця просто неможливо відірватися.
- Борошно - 500 грам
- Сіль - 1 Чайна ложка
- Цукор - 1 Чайна ложка
- Сода - 1 Чайна ложка
- Вершкове масло - 2 Ст. Ложки
- Кефір - 1 Склянка
- Ізюм - 1 Склянка (по бажанню)
- Аніс - 1 щіпка
1. Ось такий досить скромний набір інгредієнтів потрібно, щоб повторити цей рецепт приготування ірландського содового хліба на вашій кухні.
2. Тісто готується дивно просто: для початку в глибокій мисці з'єднайте борошно, сіль і цукор, соду. Додайте вершкове масло, розітріть все в крихту до однорідності. Всипте родзинки, якщо використовуєте.
3. Потроху вливайте кефір, вимішуючи однорідне тісто.
4. Викладіть на робочу поверхню, присипану борошном, і ретельно вимішайте руками.
5. Сковороду або форму змастіть вершковим маслом або застеліть пергаментом. Випікати ірландський содовий хліб в домашніх умовах можна і на деку.
6. Викладіть тісто, гострим ножем зробіть надрізи. Надішліть в розігріту до 210-220 градусів духовку і випікайте близько півгодини.
7. Тепер ви знаєте, як приготувати ірландський содовий хліб і з легкістю зможете зробити його будинку.