Рецепт Індійський рис фото

Індійський рис
(покроковий рецепт з фото)

Східна кухня , Індійська кухня
Фрукти, Крупи, Сухофрукти, Мал, Ізюм, Басматі
Пісні страви
На обід, На вечерю
Гарячі страви, Гарніри

Індійська кухня зі своїм достатком спецій по-справжньому зводить мене з розуму. Ці божественні смаки і аромати піднімають настрій і дарують насолоду. Дивіться, як приготувати індійський рис.

Такий рис можна зробити солодким, додавши цукор в процесі приготування або мед уже в готову страву.

Страву можна подавати і як гарнір до м'ясних страв, наприклад, в Індії його часто поєднують з куркою.

  • Рис басмати - 300 грам
  • Масло рослинне - 1 Ст. Ложка
  • Насіння кмину - 0, 5 чайних ложки
  • Палички кориці - 2 штуки
  • Зерна кардамону - 2 штуки
  • Гвоздика - 2 штуки
  • Ізюм - 60 грам
  • Сіль - 1 Чайна ложка
  • Вода - 700 мілілітрів
  • Пелюстки шафрану - 0, 5 чайних ложки
індійський рис - фото крок 1
Підготуйте всі інгредієнти. На сковороді в маслі прокалите насіння кмину хвилинку.
індійський рис - фото крок 2
Потім відправте в сковороду кардамон, гвоздику, сіль, корицю і родзинки. Коли піде аромат спецій, додайте рис і все перемішайте.
індійський рис - фото крок 3
Потім додайте до рису воду і пелюстки шафрану. Коли вода закипить, зменшіть вогонь і накрийте блюдо кришкою, щоб вода вбралася в рис.
індійський рис - фото крок 4
Приблизно через 20 хвилин рис буде готовий. Подавайте його гарячим, за бажанням додавши вершкове масло.

Схожі рецепти