Індійський рис
(покроковий рецепт з фото)
Індійська кухня зі своїм достатком спецій по-справжньому зводить мене з розуму. Ці божественні смаки і аромати піднімають настрій і дарують насолоду. Дивіться, як приготувати індійський рис.
Такий рис можна зробити солодким, додавши цукор в процесі приготування або мед уже в готову страву.
Страву можна подавати і як гарнір до м'ясних страв, наприклад, в Індії його часто поєднують з куркою.
- Рис басмати - 300 грам
- Масло рослинне - 1 Ст. Ложка
- Насіння кмину - 0, 5 чайних ложки
- Палички кориці - 2 штуки
- Зерна кардамону - 2 штуки
- Гвоздика - 2 штуки
- Ізюм - 60 грам
- Сіль - 1 Чайна ложка
- Вода - 700 мілілітрів
- Пелюстки шафрану - 0, 5 чайних ложки
Підготуйте всі інгредієнти. На сковороді в маслі прокалите насіння кмину хвилинку.
Потім відправте в сковороду кардамон, гвоздику, сіль, корицю і родзинки. Коли піде аромат спецій, додайте рис і все перемішайте.
Потім додайте до рису воду і пелюстки шафрану. Коли вода закипить, зменшіть вогонь і накрийте блюдо кришкою, щоб вода вбралася в рис.
Приблизно через 20 хвилин рис буде готовий. Подавайте його гарячим, за бажанням додавши вершкове масло.