Рецепт Хворост на дріжджах фото

Хворост на дріжджах
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Тісто , Дріжджове тісто
На полуденок
Випічка
Кількість порцій: 10
Час приготування: 2 г. 0 хв.

Хворост ми все знаємо і любимо з дитинства. Ця проста і надзвичайно смачна випічка завжди підійде до чаю і кави.

Опис приготування:

Приготувати цю чудову випічку не складе особливих труднощів для тих, хто знайомий з дріжджовим тестом. Воно тут, можна сказати класичне. І навіть якщо ви новачок в цій справі, дотримуйтесь рецептом і у вас обов'язково вийде. Пишний і смачний хмиз точно порадує вашу сім'ю. Спробуйте!

  • Дріжджі - 20 грам (свіжі, пресовані)
  • Молоко - 200 мілілітрів
  • Цукор - 3 Ст. Ложки
  • Сіль - 0, 5 чайних ложки
  • Борошно - 400-450 грам
  • Соняшникова олія - 150 мілілітрів
  • Куряче яйце - 1 штука
  • Цукрова пудра - 50 грам
хворост на дріжджах - фото крок 1
Підготуйте необхідні інгредієнти.
хворост на дріжджах - фото крок 2
Молоко підігрійте. Додайте дріжджі і цукор, перемішайте.
хворост на дріжджах - фото крок 3
Додайте яйце, сіль і 3 столові ложки рафінованої соняшникової олії.
хворост на дріжджах - фото крок 4
Поступово додайте просіяне борошно.
хворост на дріжджах - фото крок 5
Замісити м'яке, еластичне тісто.
хворост на дріжджах - фото крок 6
Поставте тісто в тепле місце до збільшення в обсязі в кілька разів.
хворост на дріжджах - фото крок 7
Відріжте частину тесту і розкачати в пласт товщиною 2-3 мм.
хворост на дріжджах - фото крок 8
Наріжте смужками довжиною приблизно 10 см. І шириною 4-5 см. У кожній смужці зробіть надріз. Після протягніть один кінець смужки в розріз. Готово.
хворост на дріжджах - фото крок 9
Ось такий виходить хмиз.
хворост на дріжджах - фото крок 10
У сковороду налийте олію і добре розігрійте. Викладіть заготовки тіста і обсмажте з обох боків до золотистого кольору.
хворост на дріжджах - фото крок 11
Готовий хворост викладіть на тарілку з паперовим рушником, щоб вбрався зайвий жир.
хворост на дріжджах - фото крок 12
Після хмиз трохи остудіть і посипте цукровою пудрою. Можна подавати до столу. Приємного чаювання!

Схожі рецепти