Рецепт Хачапурі з сиром в мультиварці фото

Хачапурі з сиром в мультиварці
(покроковий рецепт з фото)

Грузинська кухня
Тісто
Вегетаріанське харчування
На обід , На вечерю , На сніданок
Випічка
Кількість порцій: 9
Час приготування: 2 г. 30 хв.

Готувати ароматні хачапурі в мультиварці дуже зручно і просто, тому що в ній ви можете як обсмажувати самі коржі, так і расстаіваться тісто, з цією розумною технікою приготування перетворюється в відпочинок.

Опис приготування:

Я дуже люблю різні борошняні вироби, тому частенько балую себе і своїх рідних чимось смачненьким, хачапурі в нашій родині одне з найулюбленіших страв. Раніше я готувала його на сковороді, але оскільки недавно в будинку з'явилася мультиварка, вирішила спробувати зробити ці коржі в ній. Як і очікувалось, експеримент вдався, тому я поспішаю поділитися з вами цим рецептом і розповісти, як зробити хачапурі з сиром в мультиварці. Принцип приготування той же, що і в класичному варіанті, тільки расстаіваться тісто і обсмажувати хачапурі ми будемо за допомогою техніки. Коржики виходять просто дивовижні, дуже ароматні і смачні, їх можна їсти і на сніданок, і на обід з вечерею, так що обов'язково приготуйте хачапурі з сиром в мультиварці в домашніх умовах, таке частування точно всім сподобається.

  • Борошно - 800 грам
  • Maconi - 500 грам (йогурт, кисле молоко)
  • Молоко - 1 Склянка
  • Вершкове масло - 150 грам(100 г - в тісто, 50 г - в начинку)
  • Яйце - 3 штуки(1 - в тісто, 2 - в начинку)
  • Дріжджі сухі - 1 Ст. Ложка
  • Цукор - 1 щіпка
  • Сіль - 1 щіпка
  • Сир имеретинский - 1 кілограм (або суміш моцарели і бринзи)
  • Жовток яєчний - 1 штука (для змазування коржі)
  • Крем - 1-2 Ст. Ложок (для змазування коржі)
хачапурі з сиром в мультиварці - фото крок 1
У тепле молоко додаємо дріжджі, цукор і 2 ст.Ложки борошна, залишаємо опару в теплі на 15 хвилин. Після закінчення часу вливаємо в опару мацоні, всипаємо більшу частину борошна і розбиваємо яйце. Починаємо замішувати тісто, в процесі підсипаючи борошно, додаючи сіль і розтоплене вершкове масло. Місимо тісто до тих пір, поки воно не стане м'яким, еластичним і не перестане прилипати до рук. Формуємо з тіста кулю, викладаємо його в чашу мультиварки, змащену олією, вибираємо режим"Тісто" і час 1 час. Коли час вийде, обминали тісто і знову повертаємо його в чашу ще на пів годинки.
хачапурі з сиром в мультиварці - фото крок 2
Ближче до закінчення расстойки тесту, трьом сир на крупній тертці, додаємо до нього яйця і вершкове масло, перемішуємо все. Готове тісто ділимо на 9-10 рівних частин і розгортає кожну в плоску корж. Викладаємо в середину коржики трохи начинки і з'єднуємо зверху щільно краю тесту, качалкою розгортаємо трохи хачапурі, щоб надати йому плоску форму, те ж саме повторюємо з іншими шматочками тіста.
хачапурі з сиром в мультиварці - фото крок 3
Тепер змащуємо чашу мультиварки рослинним маслом і викладаємо в неї корж. Вибираємо режим"Випічка" і обсмажуємо хачапурі з кожного боку хвилин по 15-20. Перед обжаркой в ​​виноградному слід зробити невеличкий отвір посередині, щоб вона не здулася.
хачапурі з сиром в мультиварці - фото крок 4
Готові коржі викладаємо на блюдо, а коли вони трохи охолонуть, подаємо хачапурі до столу. Смачного!

Схожі рецепти