Хачапурі по-грузинськи з сиром
(покроковий рецепт з фото)
Хочу показати вам поетапно, як приготувати хачапурі по-грузинськи з сиром. Це неймовірно смачно! Якщо у вас в кулінарній скарбничці ще немає цього рецепта, рекомендую обов'язково запам'ятати і повторити.
У начинку найкраще використовувати кілька різних сирів, а також сир, саме в такому випадку вийде ідеальний варіант. Яйце вбивається в самий останній момент, і це теж свого роду родзинка таких відкритих хачапурі. Сам процес не можна назвати складним, а результат - справжня фантастика!
- Дріжджі - 1 Чайна ложка
- Сіль - 1 Чайна ложка
- Цукор - 2 чайних ложки
- Борошно - 3.5 склянки
- Вода - 1 Склянка
- Молоко - 0.5 склянки
- Рослинна олія - 1 Ст. Ложка
- Сир - 600-800 грам (моцарелла, фета, сир)
- Яйце - 5 штук
1. У глибоку миску просійте борошно, додайте дріжджі, цукор і сіль.
2. Влийте тепле молоко і почніть перемішувати.
3. В процесі додайте воду. В кінці влийте рослинне масло.
4. Готове тісто викладіть в мисочку, змащену маслом. Накрийте чистим рушником і залиште в теплому місці на пару годин.
5. Через годинку подомной тісто, дайте йому ще раз підійти.
6. З'єднайте всі інгредієнти начинки і перемішайте.
7. Розділити тісто 4 рівні частини, кожну тоненько розкачати.
8. Підверніть краю, сформуйте ось такі "човники" . Викладіть їх на деко, застелене пергаментом.
9. Наповніть начинкою.
10. Збийте 1 яйце і змастіть краї тіста. Надішліть деко в розігріту до 200 градусів духовку хвилин на 15.
11. Ось, краю добре зарум'янилися.
12. У центрі кожної човники зробіть акуратно ложкою невелике заглиблення, vbeyte більш 1 яйцю. Також можна додати по 1-2 шматочка вершкового масла.
13. Надішліть хачапурі назад в духовку ще хвилин на 5.
Смачного!
Смачного!