Грушевий торт
(покроковий рецепт з фото)
Не дуже часто в повсякденному житті ми робимо незвичайні десерти. Якось обходимо їх стороною, просто з'їдаючи печеньку з магазину з чаєм в якості солодкого. Може, варто побалувати себе і свою сім'ю?
Обов'язково прочитайте про те, як приготувати грушевий торт за моїм рецептом. Точніше, він не мій, я просто його трохи змінила. Придумали його французи. І це значить, що він безсумнівно буде смачним. Ароматна і соковита випічка знайде багато шанувальників. Прекрасне солодке здивує всіх, хто його спробує.
- Вершкове масло - 240 грам
- Мигдаль - 200 грам
- Вода - 300 мілілітрів
- Яйце - 3 штуки
- Груша - 4 штуки
- Борошно - 6, 5 Ст. Ложки
- Цукор - 10 Ст. Ложок
- Ром - 2 Ст. Ложки
- Сік лимона - 3 Ст. Ложки
Груші помийте, очистіть від шкірки і розрізати навпіл. Вийміть серединки.
Залийте мигдаль окропом, залиште його на 10 хвилин. Потім злийте і знову залийте воду. Залиште до повного охолодження, а далі очистіть мигдаль від шкірки прямо у воді.
Покладіть груші в каструльку або залізну миску, полийте їх лимонним соком. Залийте 300 мл. Води і проваріть 15 хвилин.
Мигдаль Перемолоти в крихту. Додайте до 1/3 горіхів 2 ст. Ложки цукру, 6 ст. Ложок борошна. Також натріть на крупній тертці 120 г. Масла. Розмішайте, додайте одне яйце, замісіть тісто. Приберіть його в холодильник на 30 хвилин.
А поки приготуйте крем. Збийте міксером 4 ст. Ложки цукру, 2 яйця, 120 г. Розм'якшеного масла, ром, залишився тертий мигдаль, 0, 5 ст. Ложки борошна.
Тепер дістаньте тісто з холодильника, розкачайте його. Покладіть в форму для випічки, зробивши бортики. Влийте крем і покладіть груші.
Запікайте торт в духовці при 200 градусах протягом 40 хвилин. Приємного чаювання!