Грушевий тарт
(покроковий рецепт з фото)
Тарт за своєю суттю дуже нагадує солодку піцу. Такий пиріг готується з пісочного тіста. В якості начинки можна використовувати все, що душа забажає. Цього разу я вирішила зробити грушевий тарт.
Кількість порцій: 5-7
- Борошно - 200 грам
- Вершкове масло - 150 грам
- Цукор - 30 грам
- Вода - 1 Ст. Ложка
- Яйце - 1 штука
- Сіль - За смаком
- Груші - 1 кілограм
- Обкладинка - 2 чайних ложки
- Коричневий цукор - 4 Ст. Ложки
Підготуйте інгредієнти. Вимийте груші. Просійте через сито борошно.
Порубати масло, додайте до масла борошно і сіль. Перемішайте масу.
В окремій мисочці збийте яйце. Додайте до нього воду і цукор, перемішайте. Отриману масу поспішаючи влийте в ємність з маслом і борошном. Замісити тісто.
Отриману масу накрийте харчовою плівкою і поставте в холодильник на 40 хвилин.
Тонко розкачайте тісто (3-4 мм. Товщиною). Перекладіть його в заздалегідь підготовлену форму для випічки. Груші помийте і очистіть, не забудьте видалити насіння. Наріжте груші тонкими пластинками. Викладіть їх акуратно на тісто (віялом). До грушам викладіть маленькі шматочки масла, щоб при запіканні фрукти не пересушити. Присипте все корицею і цукром.
Розігрійте духовку до 190-200 градусів. Поставте пиріг, нехай запікається 25-30 хвилин. Слідкуйте за кольором груш: як тільки стануть золотистими - можна діставати наш грушевий тарт.