Гречка з квасолею
(покроковий рецепт з фото)
Приготувати смачний обід для всієї сім'ї дуже просто - поєднуйте квасоля і гречку, щоб вийшов незвичайний гарнір для ваших рідних.
Гречка з квасолею - це відмінне рішення, щоб смачно нагодувати всю сім'ю. Корисний і поживний гарнір сподобається всім без винятку. Незвичайне поєднання гречки з квасолею вам неодмінно запам'ятається.
- Гречка - 200 грам
- Квасоля - 200 грам
- Морква - 80 грам
- Цибуля ріпчаста - 80 грам
- Масло рослинне - 30 мілілітрів
- Вода - 800 мілілітрів
- Сіль - - За смаком
- Чорний перець - - За смаком

1. Підготуйте продукти за списком.

2. На ніч замочіть квасолю у воді кімнатної температури - так квасоля швидше звариться.

3. Вранці квасолю промийте, складіть у каструлю і залийте чистою водою. Води піде приблизно 300-400 мл. Варіть 40-45 хвилин, квасоля стане м'якою і трохи розсипчастої. В кінці варіння квасоля посоліть за смаком. Якщо залишилася вода після варіння, злийте її.

4. Поки вариться квасоля, відваріть гречану крупу. Vskipyatite 400 мл води, всипте гречку, трохи солі і варіть на помірному вогні 20-25 хвилин. Гречка розвариться і стане м'якою. Вся рідина вбереться.

5. Подрібніть овочі: морквину натріть на тертці, а цибуля накришить кубиками.

6. Розігрійте масло на сковороді і пасеруйте овочі до м'якості протягом 4-5 хвилин, періодично помішуючи. Крім морквини і цибулю завжди можна додати і інші овочі, наприклад, помідори або кабачки.

7. У сковороду до овочів всипте квасоля і гречку.

8. Перемішайте і тушкуйте все разом на повільному вогні 4-5 хвилин. Можна поперчити страву на ваш смак.

9. Подавайте гречку з квасолею до столу в гарячому вигляді. Смачного!