Горіховий кекс
(покроковий рецепт з фото)
Кількість порцій: 12-16
Час приготування: 1 г. 40 хв.
Люблю додавати горіхи в випічку. Вони дарують їй додатковий смак і гру текстур. А в цьому варіанті ще й додають красиве оформлення. Особливо це видно при розрізі на шматочки. Варто спробувати!
Опис приготування:
Такий кекс підійде для Пасхи або невеликого свята. На такий випадок краще мати незвичайну форму для випічки. Зверху можете додати глазур, щоб було ще ефектніше. Тісто замішується на сметані, тому виходить м'яка, трохи розсипчаста структура.
- Волоський горіх - 150 грам
- Борошно пшеничне - 280 грам
- Вершкове масло - 200 грам
- Цукор білий - 400 грам
- Крем - 240 грам
- Яйце - 3 штуки
- Цукор - 3 Ст. Ложки (коричневий)
- Ванільний екстракт - 1, 5 чайних ложки
- Сіль - 1 Чайна ложка
- Сода - 0, 5 чайних ложки
- Кориця мелена - 2 чайних ложки
1. Для початку горіхи подрібніть до невеликих шматочків і викладіть на деко з фольгою. Потім відправте їх в духовку на 13 хвилин при 160 градусах.
2. Коли вони охолонуть, перемішайте їх з коричневим цукром і корицею. Начинка готова!
3. Тепер займіться тестом. У глибокій мисці змішайте соду, сіль і борошно.
4. Міксером або руками в іншому посуді ретельно перемішайте м'яке масло з цукром протягом 3-5 хвилин.
5. Потім по черзі додайте яйця, сметану і ванілін, продовжуючи заважати.
6. А потім всипте суху суміш. Замішайте тісто.
7. Тепер 1/3 частина тесту викладіть у форму для випічки.
8. Далі розподіліть половину горіхової начинки.
9. Після цього знову частина тесту, залишилися горіхи і інше тісто.
10. Випікайте горіховий кекс 60 хвилин в духовці при 180 градусах. Дайте йому трохи охолонути, а потім подавайте. Приємного чаювання!