Гофро вафлі
(покроковий рецепт з фото)
Традиція є м'які вафлі на сніданок прийшла з Європи, а зокрема з Австрії. Їх знаменита віденська випічка підкорила багато кухні світу, і стала бути присутнім на столах в різних країнах.
І, якщо у вас є підходяща вафельница, то ви теж можете їх зробити. Тільки вивчіть, як приготувати вафлі гофре перед початком. Це те ж блюдо, про який я говорила спочатку. Тісто, м'яке і просте, буде добре поєднуватися з будь-якими джемами та фруктами. Діти будуть вдячні вам за такий сніданок.
- Яйце - 3 штуки
- Вершкове масло - 40 грам
- Цукор - 0, 3 склянки
- Молоко - 2 склянки
- Борошно - 3 склянки
- Ванілін - 1 Чайна ложка
- Сода - 0, 5 чайних ложки
- Сіль - 1 щіпка
Змішайте міксером жовтки з чвертю склянки цукру до єдиної консистенції. Потім додайте ванілін і ще раз збийте.
Розтопити вершкове масло. Додайте його до яєчної маси разом з молоком.
В іншому посуді змішайте борошно, соду і сіль. Потім влийте до них молочну масу і перемішайте все міксером.
В іншому посуді збийте білки міксером із залишками цукру до піків.
Обережно лопаткою вмішайте їх в тісто.
Розігрійте вафельницу. Трохи змастіть її маслом. Випікайте вафлі по 2-3 хвилини. Приємною дегустації!