Рецепт Гарбузово-кукурудзяний хліб фото

Гарбузово-кукурудзяний хліб
(покроковий рецепт з фото)

Тісто, Овочі, Гарбуз
Пісні страви
На полуденок
Випічка, Хліб

Купив на ринку невелику гарбуз, вирішив використовувати її для приготування кількох страв. Розповім про один "з" - гарбузовому хлібі. Трохи солодкувата і ароматна випічка.

Такий хліб нагадує по виду пиріг. Подавати його можна з будь-якими стравами, найсмачніше він з тарілкою гарячого супу або їжте його вмочуючи в соус. Можна використовувати свіжу гарбуз або консервоване гарбузове пюре. Не забудьте використовувати ароматні спеції, які підходять для гарбуза: мускатний горіх, корицю.

  • Заголовок для палітурки - 1, 5 склянки
  • Пшеничне борошно - 1 Склянка
  • Сіль - 1 Чайна ложка
  • Розпушувач - 1 Ст. Ложка
  • Спеції до гарбузі - 1 Чайна ложка
  • Гарбузове пюре - 1 Склянка
  • Молоко - 3/4 склянки
  • Рослинна олія - 0, 5 склянки
  • Яйця - 2 штуки
  • Цукор - 0, 5 склянки
  • Вершкове масло - 2 Ст. Ложки
гарбузово-кукурудзяний хліб - фото крок 1
1. Увімкніть духовку на 200 градусів і поставте в неї чавунну сковороду.
гарбузово-кукурудзяний хліб - фото крок 2
2. У миску викладіть кукурудзяну і пшеничну муку, додайте сіль, розпушувач, спеції для гарбуза, змішайте все віночком.
гарбузово-кукурудзяний хліб - фото крок 3
3. В окремій мисці змішайте гарбузове пюре, молоко, рослинна олія, яйця, цукор.
гарбузово-кукурудзяний хліб - фото крок 4
4. Дістаньте гарячу сковороду з духовки і додайте в неї вершкове масло, повертайте сковороду, щоб промазати її дно і стінки маслом.
гарбузово-кукурудзяний хліб - фото крок 5
5. Додайте рідкі інгредієнти до сухих і перемішайте гарненько до утворення однорідного тіста.
гарбузово-кукурудзяний хліб - фото крок 6
6. Вилийте тісто в гарячу чавунну сковороду, вже змащену маслом, розрівняйте масу.
гарбузово-кукурудзяний хліб - фото крок 7
7. Надішліть сковороду в уже розігріту духовку на 20-25 хвилин. Дістаньте готовий хліб і залиште його на 5 хвилин.
гарбузово-кукурудзяний хліб - фото крок 8
8. Перекладіть хліб на дерев'яну дошку і наріжте шматочками, подавайте його теплим.

Схожі рецепти