Гарбузово-кукурудзяний хліб
(покроковий рецепт з фото)
Купив на ринку невелику гарбуз, вирішив використовувати її для приготування кількох страв. Розповім про один "з" - гарбузовому хлібі. Трохи солодкувата і ароматна випічка.
Такий хліб нагадує по виду пиріг. Подавати його можна з будь-якими стравами, найсмачніше він з тарілкою гарячого супу або їжте його вмочуючи в соус. Можна використовувати свіжу гарбуз або консервоване гарбузове пюре. Не забудьте використовувати ароматні спеції, які підходять для гарбуза: мускатний горіх, корицю.
- Заголовок для палітурки - 1, 5 склянки
- Пшеничне борошно - 1 Склянка
- Сіль - 1 Чайна ложка
- Розпушувач - 1 Ст. Ложка
- Спеції до гарбузі - 1 Чайна ложка
- Гарбузове пюре - 1 Склянка
- Молоко - 3/4 склянки
- Рослинна олія - 0, 5 склянки
- Яйця - 2 штуки
- Цукор - 0, 5 склянки
- Вершкове масло - 2 Ст. Ложки
1. Увімкніть духовку на 200 градусів і поставте в неї чавунну сковороду.
2. У миску викладіть кукурудзяну і пшеничну муку, додайте сіль, розпушувач, спеції для гарбуза, змішайте все віночком.
3. В окремій мисці змішайте гарбузове пюре, молоко, рослинна олія, яйця, цукор.
4. Дістаньте гарячу сковороду з духовки і додайте в неї вершкове масло, повертайте сковороду, щоб промазати її дно і стінки маслом.
5. Додайте рідкі інгредієнти до сухих і перемішайте гарненько до утворення однорідного тіста.
6. Вилийте тісто в гарячу чавунну сковороду, вже змащену маслом, розрівняйте масу.
7. Надішліть сковороду в уже розігріту духовку на 20-25 хвилин. Дістаньте готовий хліб і залиште його на 5 хвилин.
8. Перекладіть хліб на дерев'яну дошку і наріжте шматочками, подавайте його теплим.