Рецепт Гарбузовий сироп фото

Гарбузовий сироп
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Овочі, Гарбуз
Вегетаріанське харчування
На полуденок
Десерти, Сироп

Смачний і тягучий гарбузовий сироп - корисна солодкість, яку ви можете приготувати в сезон цього барвистого овоча, наприклад - пізньої осені або взимку. Готується сироп приблизно 20-30 хвилин.

Ароматний і яскравий сироп з гарбуза - відмінна заміна джем і варені при подачі з млинцями, оладками, панкейк, круасанами та іншої солодкої випічкою. Він відмінно зберігається цілий тиждень в холодильнику, не втрачаючи свого смаку. Закочувати на зиму такий сироп не рекомендується - він може заграти!

  • Гарбуз - 300 грам
  • Цукор - 250 грам
  • Кориця мелена - 0, 5 чайних ложки
  • Бадьян - 2 штуки
  • Імбир мелений - 0, 5 чайних ложки
  • Вода - 1 Склянка
  • Обкладинка - 2 штуки (палички)
гарбузовий сироп - фото крок 1
Підготуйте інгредієнти.
гарбузовий сироп - фото крок 2
Гарбуз очистите від шкірки і насіння, промийте у воді. Наріжте пластинами, а пластини - середніми кубиками.
гарбузовий сироп - фото крок 3
Пересипьте гарбузову нарізку в казан або ківш з антипригарним дном. Влийте склянку теплої води.
гарбузовий сироп - фото крок 4
Відваріть на помірному нагріванні приблизно 10-15 хвилин до м'якості.
гарбузовий сироп - фото крок 5
Отпюріруйте размягченную гарбузову нарізку занурювальним блендером. При необхідності влийте трохи окропу, якщо маса вийде дуже густий. Викладіть палички кориці, всипте мелену корицю, зірочки бадьяна, імбир і цукровий пісок.
гарбузовий сироп - фото крок 6
provara про 8-10 хвилин на помірному нагріванні. Зірочки бадьяна і палички кориці витягніть.
гарбузовий сироп - фото крок 7
Перелийте гарбузовий сироп в банку, остудіть при кімнатній температурі і зберігайте в холодильнику. Термін придатності сиропу - 6-7 днів.

Схожі рецепти