Гарбузовий сироп
(покроковий рецепт з фото)
Смачний і тягучий гарбузовий сироп - корисна солодкість, яку ви можете приготувати в сезон цього барвистого овоча, наприклад - пізньої осені або взимку. Готується сироп приблизно 20-30 хвилин.
Ароматний і яскравий сироп з гарбуза - відмінна заміна джем і варені при подачі з млинцями, оладками, панкейк, круасанами та іншої солодкої випічкою. Він відмінно зберігається цілий тиждень в холодильнику, не втрачаючи свого смаку. Закочувати на зиму такий сироп не рекомендується - він може заграти!
- Гарбуз - 300 грам
- Цукор - 250 грам
- Кориця мелена - 0, 5 чайних ложки
- Бадьян - 2 штуки
- Імбир мелений - 0, 5 чайних ложки
- Вода - 1 Склянка
- Обкладинка - 2 штуки (палички)
Підготуйте інгредієнти.
Гарбуз очистите від шкірки і насіння, промийте у воді. Наріжте пластинами, а пластини - середніми кубиками.
Пересипьте гарбузову нарізку в казан або ківш з антипригарним дном. Влийте склянку теплої води.
Відваріть на помірному нагріванні приблизно 10-15 хвилин до м'якості.
Отпюріруйте размягченную гарбузову нарізку занурювальним блендером. При необхідності влийте трохи окропу, якщо маса вийде дуже густий. Викладіть палички кориці, всипте мелену корицю, зірочки бадьяна, імбир і цукровий пісок.
provara про 8-10 хвилин на помірному нагріванні. Зірочки бадьяна і палички кориці витягніть.
Перелийте гарбузовий сироп в банку, остудіть при кімнатній температурі і зберігайте в холодильнику. Термін придатності сиропу - 6-7 днів.