Гарбузовий пиріг з куркою
(покроковий рецепт з фото)
Осінь - сезон корисного оранжевого і смачного овоча, гарбуза. А які з нею виходять пироги! яскраві, сонячні, смачні! Пропоную вам рецепт, як приготувати гарбузовий пиріг з куркою, яскравий і ситний.
Тісто з додаванням гарбуза виходить веселого помаранчевого кольору, яке обов'язково підніме вам настрій. М'якуш виходить пишним, м'яким і дуже смачним. Начинка теж не обійдеться без гарбуза: вона додасть соковитості і смаку. Такий пиріг не соромно і на святковий стіл поставити, щоб ситно нагодувати гостей.
Пригощайтеся! Яскравих вам фарб осені!
- Борошно - 500 грам
- Гарбуз - 600 грам (з шкіркою)
- Дріжджі пресовані - 10 грам
- Цукор - 1 Ст. Ложка
- Молоко - 100 мілілітрів
- Масло рослинне - 4 Ст. Ложки(2 ст.Л. - в тісто; 2ст.Л. - для смаження)
- Сіль - 1 Чайна ложка
- Куряча грудка - 200 грам (відварна)
- Яйце - 2 штуки
- Цибуля ріпчаста - 1 штука
- Цибуля зелена - 1 пучок
- Чорний перець - За смаком
Підготуйте інгредієнти.
У тісто нам знадобиться 200 грам гарбузового пюре. Для цього 400 грам свіжого гарбуза поріжте на скибочки і запікайте на деку, злегка змащеному олією, при температурі 180 градусів близько 25 хвилин.
Зніміть шкірку, м'якоть перебейте до стану пюре в блендері.
У тепле молоко додайте цукор і дріжджі, перемішайте, відставте в тепле місце на 15 хвилин до появи пінної шапочки.
Просійте в миску борошно, додайте дріжджі, гарбузове пюре, масло рослинне, сіль і замісіть м'яке тісто. Тісто може спочатку липнуть, але не забивайте його борошном, продовжуйте вимішувати.
Готове тісто покладіть в миску, змащену олією, накрийте і залиште підходити в теплому місці на 1 час.
У цей час приготуйте начинку. Цибулю очистіть, дрібно поріжте і пасеруйте в розігрітій олії до прозорості. Гарбуз очистите від шкірки, наріжте дрібними кубиками і додайте до цибулі. Накрийте кришкою і протушкувати 5 хвилин.
Відваріть 2 яйця, очистіть і дрібно нарубати. Додайте в начинку.
Відварну курячу грудку поріжте на дрібні кубики, додайте в начинку. Туди ж відправте зелена цибуля, дрібно його нарізавши. Додати сіль, поперчіть за смаком і перемішайте.
Через 1 годину отримуємо ось таке живе тісто.
Розділіть тісто на дві рівні частини. Одну частину розкачайте в круглий пласт товщиною 0, 5 см на силіконовому килимку або пергаменті. Перенесіть корж на деко разом з килимком (пергаментом).
Розподіліть по тесту начинку, трохи не доходячи до краю.
Другу частину розкачайте в круглий коржик, зробіть в центрі круглий отвір. Я використовувала кришку від 5-літрової пластикової пляшки. Накрийте коржем начинку.
Защипніть краю по всьому діаметру, захоплюючи обидві частини тесту.
Збийте 1 жовток з 1 немає. Ложкою води, змастіть верх пирога. Залиште пиріг підходити в теплому місці на 15 хвилин.
Розігрійте духовку до 180 ° С. Випікайте пиріг 30 хвилин до рум'яної скоринки. Потім накрийте рушником і остудіть на решітці.
Смачного!