Гарбузове тісто для піци
(покроковий рецепт з фото)
Багато з нас, готуючи піцу, основна увага акцентують на створення начинки і комбінують різні продукти, а тісто для основи роблять звичайним. Давайте приготуємо для піци незвичайне тісто з гарбузом.
У процесі приготування основи для піци в тісто можна додавати різні інгредієнти. Одним з таких цікавих інгредієнтів, який додасть тесту особливий смак і аромат, і є гарбуз. Ніколи не пробували піцу з такого тесту? Пора заповнити цю прогалину. Я розповім вам, як приготувати гарбузове тісто для піци. Нічого складного, повірте. Готується тісто швидко і легко, правда деякий час піде на расстойку тесту, але це нам не заважає, адже так? З отримав тесту можна буде приготувати 2 великих або 3 середніх піци. Готуємо!
- Борошно пшеничне - 3 склянки
- Гарбуз - 150 грам
- Яйця - 1 штука
- Оливкова олія - 3-4 Ст. Ложок
- Дріжджі сухі - 1, 5 чайних ложки
- Цукор - 1, 5 чайних ложки
- Сіль - 2/3 чайних ложки
В першу чергу отсварім гарбуз до м'якості. Потім зливаємо гарбузовий відвар.
А гарбуз подрібнюємо в пюре і охолоджуємо.
У невеликій глибокій мисці змішаємо сухі дріжджі і цукор, додамо склянку теплої води. Розмішати і поставимо в тепле місце.
Хвилин через 10-15 дріжджі почнуть працювати і піднімуться ось такий пінної шапочкою.
Просіваємо в миску борошно, додаємо сіль, яйце і гарбузове пюре.
Слідом додамо дріжджовий розчин.
І перемішаємо все разом. А ось тепер додамо оливкова олія.
І замішуємо гладке, м'яке тісто. Накриваємо тісто рушником і ставимо в тепле місце.
Приблизно через годину тісто підніметься, його необхідно злегка прим'яти і знову накрити рушником.
І ось приблизно хвилин через 45-50 тісто знову підніметься.
І з ним уже можна працювати. Розкочується тісто дуже легко, основа для піци з такого тесту буде дуже смачною.