Гарбузове печиво
(покроковий рецепт з фото)
Сказати, що це печиво смачне, значить зовсім нічого не сказати. З гарбуза складно приготувати щось особливе, але печиво перевершило всі мої очікування. Дивіться, як приготувати гарбузове печиво!
Приємне поєднання гарбуза з мускатним горіхом, корицею і імбиром робить печиво неймовірно ароматним і смачним. Так і проситься до нього стаканчик молока… Обов'язково спробуйте приготувати гарбузове печиво, воно просто не може не сподобається!
- Гарбуз очищена - 150 грам
- Цукор - 0, 5 склянки
- Рослинна олія - 0, 5 склянки
- Борошно - 1, 5-2 склянки
- Розпушувач - 1, 5 чайних ложки (з гіркою)
- Сіль - 1 щіпка
- Кориця мелена - 0, 25 чайних ложки
- Імбир мелений - 0, 25 чайних ложки
- Мускатний горіх - 0, 25 чайних ложки
Підготуйте продукти. Гарбуз очистите від шкірки і внутрішнього волокнистого краю, вимийте і отвесьте 150 г. Покладіть її в каструльку і залийте водою, варіть до м'якості. Кількість води не повинно бути великим, щоб гарбуз не перетворилася в пюре. Можна її запекти або приготувати на пару.
Поки гарбуз вариться, змішайте просіяне борошно з розпушувачем і спеціями.
Як тільки гарбуз легко проколюється виделкою, вона готова. Дістаньте шматочки з води, покладіть в глибоку посудину, розімніть виделкою. Додайте цукор і рафінована олія.
Гарбузову суміш з'єднайте з борошняної. У мене пішло приблизно 1, 5 склянки в тісто і 0, 5 склянки для формування печива.
Тісто виходить трохи липке, розділіть його 8 частин. Посипте стіл борошном і скачайте тісто в кульки. Можна не використовувати борошно, а занурити руки в рослинне масло і скачати кульки. Робіть, як зручно вам.
Випікайте печиво при 180 градусах хвилин 25-30. Дивіться по своїй духовці. Я випікаю в електричній, у мене за 20 хвилин все було готово.