Гарбузове маффіни з горіхами
(покроковий рецепт з фото)
Багато хто недооцінює гарбуз, але ж в ній стільки вітамінів, до того ж купити її можна навіть взимку. Ні свіжого гарбуза, замініть її гарбузовим пюре. Розповім, як приготувати гарбузові мафіни з горіхами.
Такі маффіни краще приготувати з цільнозерновий борошна, підійде також житнє. Можна додати до них асорті з горіхів. Мафіни можна подавати з чаєм, смачніше з молоком або какао. Замініть горіхи гарбузовим або соняшниковим насінням, сухофруктами або шоколадом.
- Цільнозернове борошно - 2, 5 склянки
- Сіль - 0, 5 чайних ложки
- Мелена кориця - 2 чайних ложки
- Мускатний горіх - 2 щіпки
- Мелений імбир - 2 щіпки
- Гвоздика мелена - 2 щіпки
- Сода - 1 Чайна ложка
- Розпушувач - 1 Чайна ложка
- Цукор коричневий - 1, 5 склянки
- Мед - 1/4 склянки
- Яйця - 2 штуки
- Рослинна олія - 1/4 склянки
- Ванільний екстракт - 1 Чайна ложка
- Гарбузове пюре - 425 грам
- Бавовна (кефір нежирний) - 0, 5 склянки
- Шоколадна стружка - 1 Склянка
- Пекан - 3/4 склянки
- Вершкове масло - 1/4 склянки
1. Змішайте 2 склянки борошна, сіль, 1, 5 чайних ложки кориці, по 1 щіпці мускатного горіха, імбиру і гвоздики, соду і розпушувач.
2. В іншій мисці змішайте 1 склянка цукру, яйця, мідь, рослинне масло і ванільний екстракт.
3. У миску до рідких інгредієнтів додайте гарбузове пюре.
4. Влийте половину сколотин (кефіру), перемішайте лопаткою.
5. Додайте в миску половину сухих інгредієнтів, перемішайте гарненько.
6. Додайте половину сухих інгредієнтів, потім кефір або сколотини.
7. Викладіть в миску до тесту шоколадну стружку, нарізані крупно горіхи (0, 5 склянки).
8. Заповніть форми для кексів на ¾ отриманим тестом.
9. У мисці змішайте борошно, що залишилося з цукром, залишилися сухими спеціями, вершковим маслом і горіхами.
10. Перетріть вміст миски руками.
11. Викладіть отриману крихту поверх гарбузового тіста в формочках.
12. Запікайте в розігрітій до 190 градусів духовці 30-35 хвилин.
13. Готові маффіни залиште на кілька хвилин в формі, потім акуратно витягніть і остудіть повністю.