Гаджар Sabdzhi
(покроковий рецепт з фото)
Кількість порцій: 2
Час приготування: 25 хв.
Навіть звичайну моркву можна приготувати дуже смачно! Всього лише додайте правильні спеції. Обов'язково загляньте і вивчіть, як приготувати Гаджар Сабджі - морква в медовій глазурі.
Опис приготування:
В Індії це блюдо частіше готують з молодої дрібної моркви. Її очищають, обрізають кінчики і нарізають по діагоналі на колечка товщиною 1, 5 см. Якщо вам не подобається якась спеція, просто не додавайте її. Подавати Гаджар Сабджі можна з рисом або чапаті - гарячими коржами. Приємних вам клопоту на кухні!
- Морква - 200 грам
- Мед - 1 Ст. Ложка
- Імбир мелений - 1/2 чайних ложки
- Масло ДХІ - 1 Чайна ложка (або топлене)
- Кмин - 1/2 чайних ложки
- Перець чорний мелений - За смаком
- Сік лимонний - 1/2 чайних ложки (або яблучний)
- Куркума - 1/4 чайних ложки
- Сіль - 1/2 чайних ложки
- Вода - 2 Ст. Ложки
- Мускатний горіх мелений - 1/4 чайних ложки
Підготуйте необхідні інгредієнти. Морква помийте і очистіть.
Морква очистіть, наріжте кружальцями товщиною 3 мм.
Розтопіть на сковороді олію, додайте насіння кумина, обсмажте їх до потріскування.
Додайте імбир, мідь і kurkumu.
Додайте імбир, мідь і kurkumu.
Тепер настала черга моркви, обсмажуйте її протягом 3-4 хвилин, постійно помішуючи.
Додайте воду, зменшіть вогонь до мінімуму, накрийте кришкою і тушкуйте 15 хвилин.
Додайте воду, зменшіть вогонь до мінімуму, накрийте кришкою і тушкуйте 15 хвилин.
Додайте сіль, перець, лимонний сік. Присипте мускатним горіхом і подавайте до столу.