Філе індички в рукаві
(покроковий рецепт з фото)
Постійно на всі свята на гаряче я готую якусь м'ясо в духовці. Це ефектно виглядає і вистачає для великої групи людей. Аромат такого блюдо наповнює всю кухню прекрасним настроєм.
Спеціально для тих, хто шукає рецепт соковитого м'яса, я уявляю, як приготувати філе індички в рукаві. Страва, яке потрібно запікати в особливих випадках. Я думаю, такого ви ще не пробували, оскільки робити ми його буде з гарбузом і яблуками, що додасть солодкуватий смак на тлі соєвого соусу і табаско.
- Індичка - 1, 5 кілограма (філе)
- Гарбуз - 400 грам
- Яблуко - 400 грам
- Ріпчаста цибуля - 1 штука
- Соєвий соус - 2 Ст. Ложки
- Табаско - 0, 5 Ст. Ложки
- Лимонний сік - 1 Ст. Ложка
- Винний оцет білий - 1 Ст. Ложка
- Рослинна олія - 2 Ст. Ложки
- Гарбузове насіння - 50 грам
- Чорний мелений перець - За смаком
- Сіль - За смаком
Спочатку зробіть маринад для м'яса. Змішайте в мисці соєвий соус, лимонний сік і табаско. Вирізка Допомога, висушіть паперовим рушником і зробіть на ньому надрізи. Натріть маринадом і залиште в холодильнику на 3 годину.
За півгодини до кінця маринування почніть готувати начинку. Цибулину почистіть і наріжте півкільцями. Гарбуз і яблука помийте, очистіть від шкірки, видаліть насіння і наріжте брусочками.
Духовку поставте розігріватися до 190 градусів. На сковороді з маслом підсмажте цибулю до прозорості. Потім до нього додайте гарбуз, яблука, сіль, перець і оцет. Все перемішайте і трохи підігрійте.
У філе зробіть надрізи побільше, якщо це необхідно, для того, щоб покласти в них начинку зі сковороди. Скріпіть розрізані кишеньки зубочистками.
Приберіть м'ясо в рукав і поставте запікати в формі на 50 хвилин. Після цього часу розріжте пакет, полийте соком з нього м'ясо і готуйте ще 10 хвилин. Підвищіть температуру до 200 градусів.
Після цього часу переверніть тушку і ще раз полийте соком. Залиште ще на 10 хвилин. Перед подачею видаліть зубочистки, додайте зелень, су штам. Смачного!