Рецепт Фаршировані перці в томатному соусі з кетчупом без цукру фото

Фаршировані перці в томатному соусі з кетчупом без цукру
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Птах , Курка , Куряче філе , Курячий фарш , Куряча грудка
Для діабетиків
На обід , На вечерю , На святковий стіл
Гарячі страви
Кількість порцій: 8-10
Час приготування: 2 г. 0 хв.

Життя з діагнозом цукровий діабет повна заборон. Однак, Це не значить, що їжа повинна бути прісною і одноманітною. Пропоную приготувати фаршировані перці в томатному соусі з кетчупом.

Опис приготування:

Фарширований перець - це блюдо, улюблене багатьма. А ось використовувати звичне м'ясо - свинину, не можна. Міняємо свинину на те, що можна і корисно при діабеті. У мене фарш з курки, але ви можете використовувати фарш індички, телятину або кролятину. Мал беремо бурий, так як білий категорично не можна. В крайньому випадку можна замінити його на гречку або перлову крупу. Виходить не менш апетитно! І звичайно ж фаршировані перці з застосуванням томатного соусу вважаються найсмачніші, але як відомо багато томатні консерви містять цукор, а при діабеті його не можна. Що робити? Вихід є! Пропоную взяти томатний кетчуп"Махеев'" . У його складі ви не знайдете ні цукру, ні крохмалю. Перчик виходить дивно ароматний і смачний! Спробуйте!

  • Болгарський перець - 10-12 штук
  • Фарш - 500 грам (у мене курячий)
  • Мал - 100 грам (бурий)
  • Цибуля - 1 штука
  • Морква - 1 штука
  • Томатний кетчуп - 100 грам (без цукру і крохмалю)
  • Часник - 1-2 зубчиків
  • Рослинна олія - 2 Ст. Ложки
  • Вода - 500 мілілітрів
  • Сіль - За смаком
  • Перець чорний мелений - За смаком
  • Зелень - За смаком
фаршировані перці в томатному соусі з кетчупом без цукру - фото крок 1
Підготуйте всі інгредієнти.
фаршировані перці в томатному соусі з кетчупом без цукру - фото крок 2
Рис промийте, залийте окропом і залиште на 30 хвилин.
фаршировані перці в томатному соусі з кетчупом без цукру - фото крок 3
Цибуля наріжте кубиками. Моркву натріть на тертці. Обсмажте овочі на сковороді до м'якості.
фаршировані перці в томатному соусі з кетчупом без цукру - фото крок 4
Додайте кетчуп (я використовую томатний кетчуп"маху" , який не містить ні цукру, ні крохмалю) і подрібнений ножем часник. Обсмажте все разом буквально пару хвилин.
фаршировані перці в томатному соусі з кетчупом без цукру - фото крок 5
Тонкою цівкою влийте воду. Додайте за смаком сіль, чорний мелений перець, доведіть соус до кипіння і зніміть з вогню.
фаршировані перці в томатному соусі з кетчупом без цукру - фото крок 6
Перці очистіть від насіння і промийте під проточною водою.
фаршировані перці в томатному соусі з кетчупом без цукру - фото крок 7
У глибокій мисці з'єднайте фарш, нарізаний дрібними кубиками цибулю, посічену свіжу зелень і промитий коричневий рис. Додайте в начинку до смаку сіль і мелений перець, можна додати так само будь-які улюблені спеції. Добре все перемішайте.
фаршировані перці в томатному соусі з кетчупом без цукру - фото крок 8
Начините перці фаршем і помістіть стоячи в будь-який посуд з товстим дном.
фаршировані перці в томатному соусі з кетчупом без цукру - фото крок 9
Залийте перці соусом, він повинен покривати їх трохи більше ніж наполовину, і тушкуйте на повільному вогні приблизно 1 час.
фаршировані перці в томатному соусі з кетчупом без цукру - фото крок 10
Фаршировані перці в томатному соусі готові.
фаршировані перці в томатному соусі з кетчупом без цукру - фото крок 11
Смачного!

Схожі рецепти