Фарш з картоплею в духовці
(покроковий рецепт з фото)
Безпрограшна комбінація продуктів - картопля і фарш. З них приготуємо смачне і просте блюдо для обіду або вечері. Ця страва сподобається всім без винятку: і дорослим, і діткам. Спробуйте і ви!
Я покажу, як приготувати фарш з картоплею в духовці. Це смачне і ситне блюдо в нашій родині готують вже багато років і своєї актуальності воно з часом не втрачає. Коли збирається велика компанія, це блюдо здорово виручить господиню, адже клопоту з ним ніяких. Рецепт приготування страви дуже простий, а використання натурального йогурту замість майонезу знижує його калорійність і додає особливого смаку. Пробуємо?
- Фарш м'ясний - 800-900 грам
- Картопля - 1, 5-2 кілограма
- Цибуля ріпчаста - 3 штуки
- Яйце - 5 штук
- Йогурт натуральний - 600 мілілітрів
- Зелень кропу - 50 грам
- Перець чорний мелений - 0, 5 чайних ложки
- Сіль - 1 Чайна ложка
- Масло рослинне - 2 Ст. Ложки
Перемішуємо фарш разом з цибулею, пропущеним через м'ясорубку. Додаємо пів чайної ложки солі, щіпку перцю і перемішуємо.
Очистимо і вимиємо картоплю, а потім наріжемо тонкими кружечками.
Викладаємо половину картопляних кружечків на деко з високими бортиками, змащений олією. Злегка присолити.
І рівним шаром розподіляємо фарш поверх картоплі.
Викладаємо поверх фаршу залишився картопля.
Змішаємо яйця, йогурт, дрібно подрібнену зелень кропу. Додамо сіль і перець і все ретельно розмішати.
Заливаємо сумішшю картоплю і відправляємо в розігріту до 180 градусів духовку години на півтора.
Готовність страви визначаємо по картоплі і красивою рум'яної скоринки.