Рецепт Дріжджовий пиріг з сиром фото

Дріжджовий пиріг з сиром
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Тісто, Молочні продукти, Сир, Дріжджове тісто, Дріжджі, Сухі дріжджі
Пісні страви
На полуденок, Для дітей, На сніданок
Випічка, Пироги

Якщо ви любите домашню солодку випічку з сиром, то дріжджовий пиріг з сиром стане справжньою знахідкою. Цей пиріг відкритий і за смаком нагадує всіма улюблену ватрушку. Спробуйте приготувати.

Дивіться, як приготувати дріжджовий пиріг з сиром. Справжня ватрушіще виходить за цим рецептом. Смачний домашній пиріг з сиром побалує смакові рецептори навіть самих вибагливих ласунів. Любителі домашньої випічки з сиром також гідно оцінять цей пиріг. Незважаючи на копіткість в приготуванні, результат того вартий. Сир можна брати будь-якої жирності.

  • Молоко - 0, 5 склянки
  • Сухі дріжджі - 7 грам
  • Цукор - 1 Склянка
  • Сіль - За смаком
  • Ванільний цукор - За смаком
  • Кефір - 0, 5 склянки
  • Маргарин - 100 грам
  • Борошно - 3-4 склянок
  • Рослинна олія - 30 грам
  • Сир - 500 грам
  • Яйце - 1 штук
  • Крем - 2 Ст. Ложок
  • Жовтки - 2 штук
дріжджовий пиріг з сиром - фото крок 1
1. Спочатку розтопіть маргарин, але немає аргументів кипіння. Я зазвичай ставлю на теплу поверхню кухонної плити, а тим часом займаюся тестом.
дріжджовий пиріг з сиром - фото крок 2
2. Розчиніть в теплому молоці сухі дріжджі, додайте цукор, ванільний цукор і кілька столових ложок борошна. Залиште опару в теплому місці на 20 хвилин.
дріжджовий пиріг з сиром - фото крок 3
3. Потім додайте кефір, сіль і вже остиглий розтоплений маргарин, а також борошно. Починайте замішувати тісто.
дріжджовий пиріг з сиром - фото крок 4
4. Тісто має бути м'яким. Залиште його на одну годину, щоб воно підійшло.
дріжджовий пиріг з сиром - фото крок 5
5. Коли тісто буде готове, розкачайте його на столі і зробіть красиві краю (можна залишити і рівні). Я люблю, коли пироги виходять з незвичайними фігурними вставками з тіста.
дріжджовий пиріг з сиром - фото крок 6
6. По колу пропустіть скручений бортик, а краю розріжте ножем. Утворені смужки тесту через одну перегніть через бортик і закріпіть їх надійно зсередини. Решта смужки повинні залишитися внизу.
дріжджовий пиріг з сиром - фото крок 7
7. Тепер потрібно приготувати начинку: змішайте сир з половиною склянки цукру, ванільним цукром і сметаною. Сир повинен вийти повітряним і трохи рідкуватий.
дріжджовий пиріг з сиром - фото крок 8
8. Окремо приготуйте заливку: змішайте жовтки і сметану до однорідної консистенції.
дріжджовий пиріг з сиром - фото крок 9
9. Викладіть начинку, залийте поверхню пирога і відправляйте його в розігріту до 200 градусів духовку. Випікайте дріжджовий пиріг з сиром близько 40 хвилин при температурі 180 градусів.
дріжджовий пиріг з сиром - фото крок 10
10. Коли пиріг охолоне, його можна подавати до столу. Заливка додасть йому особливий колір, і після запікання на поверхні утворюється рум'яна кірочка.

Схожі рецепти