Рецепт Дріжджові пиріжки фото

Дріжджові пиріжки
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Тісто, Дріжджове тісто, Дріжджі
Пісні страви
На полуденок, Для дітей
Випічка, Пиріжки

Напевно, у кожного дріжджові пиріжки асоціюються з дитинством, теплом і затишком, з тим, чого нам зараз так не вистачає. Так давайте приготуємо такі пиріжки і влаштуємо відмінний вечір в колі родини.

Можна сказати, що це класичний рецепт дріжджових пиріжків, які можна приготувати абсолютно з будь-несолодкої начинкою. У мене, наприклад, улюблена - це капуста (іноді додаю до неї гриби), але ви можете включити свою фантазію і створити абсолютно будь-який мікс, скажімо, картопля з грибами або рис з яйцем, загалом, Усе, що вашій душі завгодно. А що саме відмінно так це те, що не обов'язково бути професіоналом, щоб приготувати такі пиріжки, - зробити їх дуже просто, а радості і задоволення просто вагон. Особисто я вже набила руку, тому готую їх дуже часто, та й вся родина їх просто обожнює, а коли приїжджають гості, то вони стають головною прикрасою столу. Спробуйте і ви, а я поділюся з вами секретом, як зробити дріжджові пиріжки дуже смачні і м'які, як в дитинстві.

  • Борошно - 600 грам
  • Вода тепла - 1-1, 5 склянки (температура 40 градусів )
  • Олія соняшникова - 100 грам
  • Дріжджі свіжі - 25 грам
  • Сіль - 2 чайних ложки
  • Цукор - 1 Чайна ложка
  • Капуста білокачанна - 1, 5 кілограма (в начинку)
  • Масло рослинне - 2-3 Ст. Ложок (для обсмажування )
  • Сіль - За смаком (в начинку)
дріжджові пиріжки - фото крок 1
Наливаємо в стакан теплу воду так, щоб вона займала 1/4 частина обсягу, додаємо цукор і 1-2 ложки борошна, а так само дріжджі. Акуратно перемішуємо і залишаємо на 15 хвилин.
дріжджові пиріжки - фото крок 2
Борошно всипаємо в глибоку миску, додаємо сіль і перемішуємо. Потім вливаємо розведені в склянці дріжджі.
дріжджові пиріжки - фото крок 3
Тепер вливаємо олію.
дріжджові пиріжки - фото крок 4
І починаємо поступово вливати воду, акуратно перемішуючи все інгредієнти.
дріжджові пиріжки - фото крок 5
Вручну вимішуємо тісто. Воно повинно бути еластичним і не прилипати до рук.
дріжджові пиріжки - фото крок 6
Тепер накриваємо миску з тестом тканиною і залишаємо на годину в теплому місці без протягів.
дріжджові пиріжки - фото крок 7
Коли один годину пройде, нам необхідно кілька разів обмять тісто і ще на годину поставити в тепло.
дріжджові пиріжки - фото крок 8
У цей час можна зайнятися начинкою: капусту дрібно нарізаємо.
дріжджові пиріжки - фото крок 9
Тепер розігріваємо в сковороді рослинне масло і обсмажуємо на ньому капусту. Додаємо сіль за смаком, перемішуємо і тушкуємо під закритою кришкою, поки капуста не стане м'якою.
дріжджові пиріжки - фото крок 10
Тепер кришку можна відкрити, вогонь посилити. Смажимо капусту на мулових вогні до золотистого кольору.
дріжджові пиріжки - фото крок 11
Коли тісто збільшиться в об'ємі, викладаємо його на рівну поверхню, посипану борошном. Робимо з тіста палять і обробимо його 16-18 рівних частин.
дріжджові пиріжки - фото крок 12
Формуємо кульки і накриваємо їх тканиною, залишаємо на 5 хвилин.
дріжджові пиріжки - фото крок 13
Потім розрівнюємо кожен кульку в пластинку і викладаємо на неї ложку-півтори начинки.
дріжджові пиріжки - фото крок 14
І ретельно скріплюємо краю пиріжків, щоб вони не розійшлися в духовці.
дріжджові пиріжки - фото крок 15
Тепер перекладаємо пиріжки на деко швом вниз і знову накриваємо тканиною, залишаємо на 20 хвилин постояти.
дріжджові пиріжки - фото крок 16
В окремому посуді збиваємо яйце і додаємо сіль, перемішуємо. Отриманою сумішшю обмазуємо верх пиріжків. Розміщуємо деко в розігріту до 240-250 градусів духовку і запікаємо 10-15 хвилин, періодично поглядаючи. От і все, наші пиріжки готові, тому ставимо їх на стіл і пригощаємося.

Схожі рецепти