Дріжджове тісто на швидку руку
(покроковий рецепт з фото)
Дріжджове тісто для пиріжків, піци, рогаликів і булочок за рекордно короткий час. Вироби з такого тіста оцінить вся сім'я, Ну і, звичайно ж, ви. Робимо дріжджове тісто на швидку руку!
На приготування дріжджового тіста на швидку руку у цій простому рецептом у вас піде максимум 15 хвилин. Мені дуже подобається цей рецепт і я їм часто користуюся. Це тісто чудово підходить практично для всіх видів пиріжків, для основи піци, для рогаликів і булочок. Воно поєднує в собі властивості і пісочного і чисто дріжджового тіста. Якщо ваші рідні люблять домашню випічку з дріжджового тіста, а у вас постійний брак часу, то мій рецепт дріжджового тіста на швидку руку виручить вас і не раз.
- Борошно - 500 грам
- Кефір - 1, 5 склянки
- Дріжджі - 50 грам (свіжих)
- Яйця - 1 штука
- Вершкове масло або маргарин - 125 грам
- Цукор - 0, 5 Ст. Ложки (якщо тісто для солодких виробів - збільште кількість цукру в 2 рази)
- Сіль - 0, 5 чайних ложки

У невеликій мисці розводимо дріжджі в кефірі, додавши до них цукор.

У посуді побільше перетираємо борошно з маслом або маргарином. Додаємо сіль.

В отриману суміш додаємо яйце і дріжджі, розведені в кефірі.

Замішуємо тісто. Воно не повинно бути крутим. Якщо липне до рук - змастіть їх злегка рослинним маслом.