Домашнє пшеничне пиво
(покроковий рецепт з фото)
Домашнє пшеничне пиво робила моя бабуся в селі. Воно виходить не дуже міцне і мені давали його спробувати. Я захотіла приготувати домашнє пшеничне пиво сама. Ділюся з вами своїм рецептом!
Готуємо домашнє пшеничне пиво. Це займе кілька годин, а зварене домашнє пшеничне пиво ще має бути витримано в холодильнику не менше 2-х тижнів. Потім ви можете втамувати спрагу домашнім пшеничним пивом і оцінити його смак і підбадьорливі властивості. Отже:
1. Пшеницю підсушити на великій сковороді і потовкти ступкою. Насипати в великий емальований бачок і залити 7 літрами води температурою близько 65 градусів.
2. Настояти пшеницю близько 3-х годин, потім воду злити. І знову залити більш гарячою водою в кількості 7 літрів і дати настоятися ще 2 годину. Воду знову злити.
3. І, нарешті, зерно залити рештою 5-ю літрами тепер уже холодної води, настояти 1, 5 години і воду знову злити.
4. Всі раніше злиті рідини об'єднати в одній ємності, додати туди цукор і хміль, поставити на вогонь і прокип'ятити при постійному помішуванні кілька хвилин.
5. Потім зняти з вогню і дати настоятися 2-2, 5 годину. У теплу рідину (не гарячу! ) влити склянку розведених дріжджів і залишити для бродіння при кімнатній температурі на 5-6 днів.
6. Після припинення активного бродіння пиво процідити і розлити по пляшках, щільно їх закрити і прибрати в холодильник на 2 тижні.
Домашнє пшеничне пиво готове!
- Пшениця - 1, 5 кілограма
- Вода - 19 літрів
- Хміль - 100 грам
- Цукор - 3 кілограма
- Дріжджі розведені - 1 Склянка
1. Пшеницю підсушити на великій сковороді і потовкти ступкою. Насипати в великий емальований бачок і залити 7 літрами води температурою близько 65 градусів.
2. Настояти пшеницю близько 3-х годин, потім воду злити. І знову залити більш гарячою водою в кількості 7 літрів і дати настоятися ще 2 годину. Воду знову злити.
3. І, нарешті, зерно залити рештою 5-ю літрами тепер уже холодної води, настояти 1, 5 години і воду знову злити.
4. Всі раніше злиті рідини об'єднати в одній ємності, додати туди цукор і хміль, поставити на вогонь і прокип'ятити при постійному помішуванні кілька хвилин.
5. Потім зняти з вогню і дати настоятися 2-2, 5 годину. У теплу рідину (не гарячу! ) влити склянку розведених дріжджів і залишити для бродіння при кімнатній температурі на 5-6 днів.
6. Після припинення активного бродіння пиво процідити і розлити по пляшках, щільно їх закрити і прибрати в холодильник на 2 тижні.
Домашнє пшеничне пиво готове!