Домашнє пиво з буряка
(покроковий рецепт з фото)
Домашнє пиво з буряка перший раз я робила в минулому році. На дачі був великий урожай. В цьому році я теж хочу зробити кілька пляшок такого пива. Ділюся рецептом. Це просто і смачно!
Домашнє пиво з буряка приємний і корисний напій. Домашнє пиво з буряка дуже добре втаязикє спрагу і пити його одне задоволення. Воно злегка п'янить. Спробуйте домашнє пиво з буряка і ви будете готувати його кожен рік, коли на городі зберете багатий урожай буряка.
- Буряк - 0, 8 кілограма
- Вода - 7 літрів
- Ялівцеві ягоди - 1 Ст. Ложка (з верхом)
- Сіль - 0, 2 кілограма
- Хміль - 2 частини (горст)
- Дріжджі пивні - 1, 5 Ст. Ложки
Буряк моєму, чистимо і тремо на тертці.
У велику каструлю виливаємо 6, 5 літрів води, викладаємо туди буряк, сіль і варимо 30 хвилин.
В останні півлітра води кладемо хміль.
Туди ж додаємо ягоди ялівцю і доводимо до кипіння. Потім виливаємо їх в каструлю з буряком і варимо все ще 30 хвилин.
Потім сусло треба охолодити до кімнатної температури, додати пивні дріжджі, перемішати і залишити для бродіння на 2 тижні. Піну, яка буде утворюватися треба знімати.
Через два тижні пиво розлити по пляшках, закупорити щільно і поставити в холодильник ще на тиждень.
Домашнє пиво з буряка готове! Смачного!