Домашнє пиво столове
(покроковий рецепт з фото)
Рецепт приготування домашнього пива з хмелю, вина, родзинок, солоду і дріжджів. Для зберігання домашнього пива вибирайте пляшки з темного скла.
Опис приготування:
Домашнє пиво краще вжити протягом 2 тижнів, так як під впливом світла і низької температури пиво може помутніти, стати кислим або втратити смак. Не допускайте замерзання пива.
Приготування:
Змішати 100 мл води, вино і цукор в каструлі. Додати хміль і родзинки, довести до кипіння і варити протягом 25-35 хвилин, помішуючи. Процідити рідину через марлю і додати солод. Додати 8-9 літрів води і ще раз прокип'ятити. Остудити до температури 30 градусів і додати дріжджі. Перемішати і дати постояти 8-9 днів, періодично знімаючи піну. Готове пиво розлити по пляшках і зберігати в прохолодному темному місці.
- Хмелю - 50 грам
- Родзинок - 50 грам
- Вина - 50 мілілітрів
- Цукру - 1, 25 кілограма
- Солода- 1, 5 кілограма
- Дріжджів - 1/10 склянки
Приготування:
Змішати 100 мл води, вино і цукор в каструлі. Додати хміль і родзинки, довести до кипіння і варити протягом 25-35 хвилин, помішуючи. Процідити рідину через марлю і додати солод. Додати 8-9 літрів води і ще раз прокип'ятити. Остудити до температури 30 градусів і додати дріжджі. Перемішати і дати постояти 8-9 днів, періодично знімаючи піну. Готове пиво розлити по пляшках і зберігати в прохолодному темному місці.