Деруни на грилі
(покроковий рецепт з фото)
Якщо ви хочете приготувати хрусткі, тонкі і не дуже жирні деруни, спробуйте використовувати сковороду гриль. Це чудова ідея, яка, я впевнена, доведеться кожному до душі. Дивіться рецепт!
Гриль надає драниками не тільки апетитні смужки. Завдяки ребрах сковороди, деруни вбирають набагато менше масла, при цьому вони прекрасно прожарюються. Золотава скоринка, ніжна серединка і менше жиру - обов'язково варто спробувати деруни на грилі!
- Картопля - 500 грам
- Яйце - 1 штука
- Сіль - За смаком
- Перець - За смаком
- Рослинна олія - За смаком

Я не додаю в деруни нічого, крім яйця, солі і перцю.

Картопля вимийте, очистіть і натріть на крупній тертці.

Вбийте яйце.

Додайте сіль і перець.

Все як слід перемішайте.

На гриль сковороду налийте олію і поставте її на вогонь. Вона повинна як слід розігрітися.

Ложкою викладаємо картоплю на сковороду і розрівнюємо, щоб деруни були тоненькими.

Смажимо на середньому вогні з двох сторін до рум'яної.

Готові деруни викладіть на паперовий рушник, щоб прибрати надлишки масла.

І подавайте до столу зі сметаною або улюбленим соусом. Смачного!