Дарницький хліб в хлібопічці
(покроковий рецепт з фото)
Всім відомо, що хліб, спечений своїми руками, набагато смачніше магазинного. Якщо ви власник хлібопічки і вам подобається смак дарницького хліба, спробуйте спекти його самі, буде смачно!
Якщо ви власник хлібопічки і вже освоїлися з нею, випікали хліб за простими рецептами, можна переходити і до більш складним. Дарницький хліб дуже смачний, часто його відносять до житньому хлібу, а це невірно. Він випікається із суміші пшеничного і житнього борошна. Я дуже сподіваюся, що за цим рецептом ви зможете спекти дуже смачний дарницький хліб. Але попереджаю відразу, що борошно завжди різна (вологість, клейкость), і тому дивіться по тесту: чи потрібно додати води або борошна або навпаки трохи зменшити їх кількість. Готуємо?
- Дріжджі сухі - 1, 8 чайних ложки
- Борошно житнє - 300 грам (обдирне)
- Борошно пшеничне - 200 грам (вищого сорту)
- Цукор - 1, 5 Ст. Ложки (краще коричневий)
- Солод - 1 Чайна ложка (заварити 30 мл окропу)
- Сіль - 1, 3 -1, 5 чайних ложки
- Дріжджі - 1, 2 чайних ложки (у мене Екстра-Р)
- PANIFARIN - 4 чайних ложки
- Рослинна олія - 2 Ст. Ложки
- Вода - 320 мілілітрів
1
ПАНИФАРИН змішаємо з борошном.
2
У контейнер хлібопічки викладаємо всі інгредієнти в порядку згідно вашої інструкції. У деяких хлебопечках спочатку закладаються рідкі інгредієнти, а потім сухі. А в деяких - навпаки.
3
Вибираємо програму для випічки (у мене режим "дієтичний" основний з житнього лопаткою або цільнозерновий).
4
Після останньої обминання змащуємо тісто силіконової пензликом молоком (дуже акуратно).
5
І чекайте закінчення режиму. Потім дістаємо хліб, викладаємо його на решітку і даємо годинку-півтори "дозріти" . А вже потім насолоджуйтеся смачним хлібом!