Дарницький хліб
(покроковий рецепт з фото)
Ароматний і смачний домашній хліб - це цілком реально, варто лише трохи постаратися! Приготувавши одного разу такий хлібець, ви будете користуватися цим рецептом постійно. Справжній житній хліб!
Дуже часто я готую дарницький хліб в домашніх умовах, і на це є свої причини. По перше, домашній хліб - це дуже смачно, а по-друге, якщо добре набити руку, процес приготування стає зовсім важким, а навіть цікавим і приємним. Житнє закваску можна без проблем купити, якщо не хочеться робити її вручну. Вдалого приготування!
- Житньо закваска зріла - 300 грам
- Борошно біла - 200 грам
- Борошно житнє - 130 грам
- Сіль - 10 грам
- Вода - 230 мілілітрів
- Масло рослинне - 1 Ст. Ложка
- Патока темна - 1 Ст. Ложка
Змішайте житнє закваску з борошном, сіллю, водою, рослинним маслом і патокою. Замісити м'яке тісто, накрийте його рушником і залиште на 20 хвилин.
Змастіть форму для запікання хліба маслом. Помістіть в неї тісто і надайте йому рівну форму (мокрими руками). Залиште на расстойку (3-4 годину).
Тісто має збільшиться в два рази. Хліб випікається в духовці 50 хвилин при температурі 200 градусів.
Остудіть готовий дарницький хліб на решітці.
Смачного!