Дарницький хліб по госту
(покроковий рецепт з фото)
Ви любитель домашнього хліба? Тоді наступний рецепт призначений спеціально для вас. Сьогодні ви дізнаєтеся, як приготувати дарницький хліб за ГОСТом. Повірте, домочадці залишаться задоволені!
Хліб виходить відмінний, хрусткий і ароматний. Після випікання бажано дати хлібу охолонути, накривши його рушником, а кірку змастити холодною водою, щоб вона стала м'якше. Хліб відмінно підійде до перших страв, а також до бутербродів. Обов'язково спробуйте приготувати його будинку, і ви залишитеся задоволені! Смачного!
- Дріжджі - 280 грам
- Житнє борошно - 135 грам
- Пшеничне борошно - 200 грам
- Вода - 200 мілілітрів
- Миттєві дріжджі - 1 грам
- Сіль - 7 грам
1
Розчиняємо у воді дріжджі, після чого вливаємо дріжджову воду в закваску і гарненько перемішуємо.
2
Просіваємо житнє і пшеничне борошно, додаємо в закваску. Перемішуємо і по необхідності додаємо воду. Далі накриваємо тісто рушником і прибираємо його на 30 хвилин.
3
Після закінчення цього часу вводимо в тісто сіль і замішуємо тісто. Формуємо з тіста кулю і укладаємо в змащену маслом посуд. Відставляємо на 1, 5 годину.
4
Тим часом розігріваємо духовку до 240 градусів. Форму для випікання хліба змащуємо рослинним маслом. Готове тісто розгортаємо і формуємо у вигляді поліна. Накриваємо плівкою і залишаємо на расстойку на 40-80 хвилин.
5
Перед випіканням змащуємо поверхню хліба сумішшю з крохмалю і води (1 ч.Л. 100 г води)
Випікаємо хліб протягом 45-55 хвилин з пароувлажнением в перші 15-20 хвилин випічки. Потім провітрювати духовку і скидаємо температуру до 220 градусів.
Випікаємо хліб протягом 45-55 хвилин з пароувлажнением в перші 15-20 хвилин випічки. Потім провітрювати духовку і скидаємо температуру до 220 градусів.