Рецепт Дарницький хліб по госту фото

Дарницький хліб по госту
(покроковий рецепт з фото)

Східна кухня
Борошно, Пшеничне борошно, Житнє борошно
Дієтичне харчування
На обід, На вечерю
Випічка, Хліб

Ви любитель домашнього хліба? Тоді наступний рецепт призначений спеціально для вас. Сьогодні ви дізнаєтеся, як приготувати дарницький хліб за ГОСТом. Повірте, домочадці залишаться задоволені!

Хліб виходить відмінний, хрусткий і ароматний. Після випікання бажано дати хлібу охолонути, накривши його рушником, а кірку змастити холодною водою, щоб вона стала м'якше. Хліб відмінно підійде до перших страв, а також до бутербродів. Обов'язково спробуйте приготувати його будинку, і ви залишитеся задоволені! Смачного!

  • Дріжджі - 280 грам
  • Житнє борошно - 135 грам
  • Пшеничне борошно - 200 грам
  • Вода - 200 мілілітрів
  • Миттєві дріжджі - 1 грам
  • Сіль - 7 грам
1
Розчиняємо у воді дріжджі, після чого вливаємо дріжджову воду в закваску і гарненько перемішуємо.
2
Просіваємо житнє і пшеничне борошно, додаємо в закваску. Перемішуємо і по необхідності додаємо воду. Далі накриваємо тісто рушником і прибираємо його на 30 хвилин.
3
Після закінчення цього часу вводимо в тісто сіль і замішуємо тісто. Формуємо з тіста кулю і укладаємо в змащену маслом посуд. Відставляємо на 1, 5 годину.
4
Тим часом розігріваємо духовку до 240 градусів. Форму для випікання хліба змащуємо рослинним маслом. Готове тісто розгортаємо і формуємо у вигляді поліна. Накриваємо плівкою і залишаємо на расстойку на 40-80 хвилин.
5
Перед випіканням змащуємо поверхню хліба сумішшю з крохмалю і води (1 ч.Л. 100 г води)
Випікаємо хліб протягом 45-55 хвилин з пароувлажнением в перші 15-20 хвилин випічки. Потім провітрювати духовку і скидаємо температуру до 220 градусів.

Схожі рецепти