Рецепт Цукати з моркви фото

Цукати з моркви
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Овочі , Морква
Вегетаріанське харчування
На святковий стіл , Новий рік
Десерти
Кількість порцій: 5-6
Час приготування: 19 г. 0 хв.

Морква - дуже солодкий овоч! З неї виходять приголомшливі десерти, від булочок до… горщик! Раджу всім спробувати дивовижні цукати з моркви.

Опис приготування:

Цукати з моркви - блюдо не нове, хоча їх не зустрінеш на прилавках звичайних магазинів, але на ярмарках їх можна зустріти досить-таки часто! Тому, щоб не чекати святкових гулянь, готуємо цукати з моркви будинку.

Морква для початку необхідно почистити, помити. Потім наріжте її кубиками або соломкою.

Спочатку зваримо моркву. Викладіть її в каструлю, залийте водою, доведіть до кипіння і поваріть 10 хвилин. Потім злийте воду з каструлі.

В іншій каструльці робимо цукровий сироп. В 0, 3 літрі води розтопіть цукор. Потім викладіть в солодкий сироп морква. Прокип'ятіть морква в сиропі 10 хвилин. Потім залиште настоюватися на 10 годин. Дуже зручно починати робити цукати з моркви перед сном і залишати на ніч.

Вранці прокип'ятіть цукати ще раз, протягом десяти хвилин. І можете викладати їх на деко або велику дошку. Залиште сушитися на весь день, до вечора у вас будуть чудові солодкі цукати з моркви!

  • Морква - 1 кілограм
  • Цукор - 1 кілограм
  • Ванілін - 1 щіпка
  • Лимонна кислота - 1 щіпка
  • Вода - 0, 3 L (для сиропу.)
Цукати з моркви - блюдо не нове, хоча їх не зустрінеш на прилавках звичайних магазинів, але на ярмарках їх можна зустріти досить-таки часто! Тому, щоб не чекати святкових гулянь, готуємо цукати з моркви будинку.

Морква для початку необхідно почистити, помити. Потім наріжте її кубиками або соломкою.

Спочатку зваримо моркву. Викладіть її в каструлю, залийте водою, доведіть до кипіння і поваріть 10 хвилин. Потім злийте воду з каструлі.

В іншій каструльці робимо цукровий сироп. В 0, 3 літрі води розтопіть цукор. Потім викладіть в солодкий сироп морква. Прокип'ятіть морква в сиропі 10 хвилин. Потім залиште настоюватися на 10 годин. Дуже зручно починати робити цукати з моркви перед сном і залишати на ніч.

Вранці прокип'ятіть цукати ще раз, протягом десяти хвилин. І можете викладати їх на деко або велику дошку. Залиште сушитися на весь день, до вечора у вас будуть чудові солодкі цукати з моркви!

Схожі рецепти