Цукати з моркви
(покроковий рецепт з фото)
Морква - дуже солодкий овоч! З неї виходять приголомшливі десерти, від булочок до… горщик! Раджу всім спробувати дивовижні цукати з моркви.
Цукати з моркви - блюдо не нове, хоча їх не зустрінеш на прилавках звичайних магазинів, але на ярмарках їх можна зустріти досить-таки часто! Тому, щоб не чекати святкових гулянь, готуємо цукати з моркви будинку.
Морква для початку необхідно почистити, помити. Потім наріжте її кубиками або соломкою.
Спочатку зваримо моркву. Викладіть її в каструлю, залийте водою, доведіть до кипіння і поваріть 10 хвилин. Потім злийте воду з каструлі.
В іншій каструльці робимо цукровий сироп. В 0, 3 літрі води розтопіть цукор. Потім викладіть в солодкий сироп морква. Прокип'ятіть морква в сиропі 10 хвилин. Потім залиште настоюватися на 10 годин. Дуже зручно починати робити цукати з моркви перед сном і залишати на ніч.
Вранці прокип'ятіть цукати ще раз, протягом десяти хвилин. І можете викладати їх на деко або велику дошку. Залиште сушитися на весь день, до вечора у вас будуть чудові солодкі цукати з моркви!
- Морква - 1 кілограм
- Цукор - 1 кілограм
- Ванілін - 1 щіпка
- Лимонна кислота - 1 щіпка
- Вода - 0, 3 L (для сиропу.)
Морква для початку необхідно почистити, помити. Потім наріжте її кубиками або соломкою.
Спочатку зваримо моркву. Викладіть її в каструлю, залийте водою, доведіть до кипіння і поваріть 10 хвилин. Потім злийте воду з каструлі.
В іншій каструльці робимо цукровий сироп. В 0, 3 літрі води розтопіть цукор. Потім викладіть в солодкий сироп морква. Прокип'ятіть морква в сиропі 10 хвилин. Потім залиште настоюватися на 10 годин. Дуже зручно починати робити цукати з моркви перед сном і залишати на ніч.
Вранці прокип'ятіть цукати ще раз, протягом десяти хвилин. І можете викладати їх на деко або велику дошку. Залиште сушитися на весь день, до вечора у вас будуть чудові солодкі цукати з моркви!