Чорничний пиріг в духовці
(покроковий рецепт з фото)
Дуже смачний, ніжний і ароматний пиріг, який без сумніву припаде до смаку всім членам сім'ї. Від найменших до дорослих! Відірватися просто неможливо, хочеться їсти шматочок за шматочком!
У чому величезний плюс ягідних пирогів, так це в тому, що їх можна сміливо готувати зі свіжих або заморожених ягід! Результат буде однаково гарний! Заморожені ягоди не потрібно заздалегідь розморожувати. У покроковому рецепті розповім докладно, як приготувати чорничний пиріг в духовці.
- Борошно - 200 грам
- Цукор - 120 грам
- Куряче яйце - 2 штуки
- Вершкове масло - 90 грам (кімнатної температури)
- Масло оливкове - 70 мілілітрів (або інше рослинне)
- Молоко - 70 мілілітрів
- Цедра лимону - 1 Чайна ложка
- Розпушувач - 1 Чайна ложка
- Чорниця - 1 Склянка
- Крохмаль - 1 Чайна ложка
- Сіль - 1 щіпка
Підготуйте всі необхідні інгредієнти.
Яйця збийте з цукром до пишної білої піни.
Продовжуючи збивати влийте оливкову олію, молоко і додайте розм'якшене вершкове масло.
Борошно змішайте з розпушувачем, просійте і додайте дрібку солі. Введіть суху суміш в мокру і приготуйте тісто. Консистенція тіста - густа сметана. Додайте цедру лимона і перемішайте.
2/3 ягід обваляйте в крохмалі і акуратно вмішати в тісто.
Форму для випічки (22 см.) застелите пергаментом і викладіть тісто. Поставте випікатися в розігріту до 180 градусів духовку на 10 хвилин,
Щоб тісто трохи піднялося і зчепилося.
Щоб тісто трохи піднялося і зчепилося.
Потім дістаньте з духовки і викладіть зверху залишилися ягоди, можете трохи придавити ложкою. Знову ставимо в духовку і випікаємо пиріг до готовності 25-30 хвилин.
Наш красень готовий! Дайте йому трохи охолонути, перекладіть на блюдо і прикрасьте цукровою пудрою.
Приємного чаювання!