Рецепт Чеченська халва фото

Чеченська халва
(покроковий рецепт з фото)

Кавказька кухня
Тісто
Вегетаріанське харчування
На полуденок , На святковий стіл
Десерти , Халва
Кількість порцій: 6
Час приготування: 1 г. 0 хв.

Не всі знають, що в Чечні дуже поширена така насолода, як халва. Там вона користується великою популярністю, а господині готують її з пшеничного борошна, прикрашаючи горішками. Ділюся рецептом!

Опис приготування:

Чеченська халва зовсім нескладна в приготуванні. Вам знадобиться мінімум інгредієнтів, щоб порадувати свою сім'ю цієї солодкістю. Вона буде чудово виглядати на святковому столі. Якщо вам цікаво, як приготувати чеченську халву, прочитайте цей рецепт.

  • Масло пряжене - 175 грам
  • Цукрова пудра - 300 грам
  • Борошно пшеничне - 500 грам
  • Грецькі горіхи - За смаком
чеченська халва - фото крок 1
Влийте розтоплене вершкове масло в сотейник або сковорідку з високими краями. Доведіть його до кипіння і зменшіть вогонь до мінімуму.
чеченська халва - фото крок 2
Борошно просійте через сито і по одній ложці вводите в розтоплене масло, ретельно перемішуючи його з кожною порцією борошна. Чи не переставайте перемішувати масу, щоб вона не пригоріла.
чеченська халва - фото крок 3
Постійно перемішуючи, уварюйте суміш на повільному вогні, поки вона не загусне, не набуде характерний аромат і світло-коричневий відтінок.
чеченська халва - фото крок 4
Порціями додавайте в масу цукрову пудру. Потім прогрійте її на плиті ще три-чотири хвилини.
чеченська халва - фото крок 5
Готову суміш викласти у форму, застелену пергаментом або серветкою. Гарненько розрівняйте і утрамбуйте. Ще теплу суміш розріжте на квадрати або прямокутники. Потім в кожний квадратик покладіть половинку горіха, злегка придавивши його.

Схожі рецепти