Бурякові котлети на пару
(покроковий рецепт з фото)
Якщо ви любитель здорового харчування або просто стежте за фігурою, тоді ці чудові бурякові котлети на пару стануть приємним доповненням до вашого меню! Показую рецепт приготування, записуйте!
Щоб бурякові котлетки були не надто прісними, а більш ситними, я додаю курячий фарш. Дуже добре підходить індиче фарш або телячий. Також для приготування бурякових котлет на пару я раджу додати трохи сиру, щоб котлетки були ніжним всередині.
- Буряк - 2 штуки
- Фарш курячий - 200 грам
- Крем - 1 Ст. Ложка
- Цибуля - 1 штука
- Сир - 100 грам
- Спеції - За смаком
- Крем - 100 грам (для соусу )
- Часник - 1-2 зубчиків (для соусу )
- Зелень - За смаком (для соусу )
Підготуйте інгредієнти. Буряк поріжте кубиками.
Цибуля поріжте дрібними кубиками, а буряк подрібніть в блендері до пюреподібних стану.
У фарш курячий додайте сметану, цибуля і буряк.
У фарш курячий додайте сметану, цибуля і буряк.
Отриманий фарш посоліть і поперчіть за смаком.
Сформуйте котлетки. В середину вкладіть по невеликому кубику сиру.
Сформуйте котлетки. В середину вкладіть по невеликому кубику сиру.
Щоб в пароварці наші котлети не розтануло, раджу їх злегка обсмажити на сковороді до рум'яного кольору. Якщо їх придавити лопаткою, вони набудуть більш круглу форму.
Потім викладіть обсмажені котлети в пароварку (або мультиварку з режимом пароварки) і готуйте на пару хвилин 25-30.
Потім викладіть обсмажені котлети в пароварку (або мультиварку з режимом пароварки) і готуйте на пару хвилин 25-30.
Поки готуються котлети, раджу приготувати дуже простий, але смачний соус: сметану змішайте із зеленню подрібненої (це може бути петрушка і кріп), додайте часник дрібно порізаний, все збийте в блендері або просто перемішайте.
Такий часниково-сметанний соус підходить до інших страв з м'яса або овочів, візьміть на замітку!
Готові бурякові котлети на пару подавайте з легким гарніром і соусом. Смачного!