Буряк з часником
(покроковий рецепт з фото)
Бюджетну, просту, апетитну і пікантну закуску представляю вашій увазі. Якщо ви ще не знайомі з таким рецептом, то обов'язково рекомендую взяти його на замітку. Запам'ятовуйте!
Покажу вам, як приготувати буряк з часником. Найчастіше в подібному рецепті використовують відварну буряк, але запечена, на мій погляд, набагато смачніше. Саму буряк можна запекти заздалегідь, щоб вона як слід охолола. В якості заправки можете додати не тільки майонез, але і сметану, наприклад. Подавайте на стіл таку закуску до основних страв, а також на скибочках хліба, наприклад.
- Буряк - 4-5 штук
- Часник - 3-4 зубчиків
- Сіль і майонез - За смаком
1. Буряк вимийте і висушіть. Кожну загорніть у фольгу і викладіть на деко. Надішліть в розігріту до 200 градусів духовку приблизно на годинку (час запікання залежить від розміру буряка).
2. Коли буряк стане м'якою, дістаньте її і остудіть. Після розгорніть, очистіть і відріжте краю.
3. Натріть буряк на тертці і з'єднайте з пропущеним через прес часником. Додайте трохи солі і майонезу. Перемішайте, і можна подавати до столу.