Буряк в мікрохвильовці
(покроковий рецепт з фото)
Розповідаю, як приготувати буряк в мікрохвильовці. Швидкий спосіб приготування буряка допоможе вам заощадити час і зберегти в овоче більше вітамінів і корисних речовин!
Коли нам необхідно швидко приготувати овочі, на допомогу приходить мікрохвильовка. В основному всі ми користуємося нею лише для розігрівання їжі і не замислюємося над тим, що готувати в ній можна і потрібно. Ділюся з вами простим рецептом приготування буряка в мікрохвильовці, неодноразово перевіреним на власному досвіді. Буряк в мікрохвильовці можна готувати і цілком, і по шматочках, і навіть натертої. Смак, на мою думку, навіть краще, ніж коли буряк вариться простим, звичному способом, у воді. Пробуйте і вирішуйте - підходить вам цей спосіб чи ні
- Буряк - 700 грам
Буряк моєму, відрізаємо довгі корінці і складаємо в посуд для мікрохвильовки з кришкою.
Накриваємо кришкою і відправляємо в мікрохвильовку на 10 хвилин при максимальній потужності.
Перевіряємо буряк на готовність за допомогою зубочистки. Буряк меншого розміру готова, прибираємо її. Іншу ставимо ще на 5 хвилин.
Через 5 хвилин знову перевіряємо готовність буряка . Якщо вона ще твердоватим - готуємо ще пару хвилин. Час готування залежить від розмірів буряків.