Булочки з сиром та родзинками
(покроковий рецепт з фото)
Для дітей і дорослих рекомендую на десерт до чаю приготувати апетитні, дуже смачні і неймовірно красиві булочки з сиром та родзинками в домашніх умовах.
Перед вами досить оригінальний варіант, як приготувати булочки з сиром та родзинками. Використовувати ви можете не тільки традиційне дріжджове тісто, але і листкове, що значно скоротить час приготування. Чудові булочки, які обов'язково припадуть вам до смаку.
- Молоко - 220 мілілітрів
- Яйце - 7 штук (з них по одному в начинку і для змазування)
- Цукор - 220 грам(+ за смаком в сир)
- Вершкове масло - 110 грам
- Борошно - 1.5 кілограма (приблизно)
- Сир - 700 грам
- Ізюм - 200 грам
- Дріжджі - 1 Чайна ложка
- Сіль - 1 Чайна ложка (без гірки)
- Ванільний екстракт - 1 Чайна ложка(+ в начинку за бажанням)
1. Для приготування опари з'єднайте грам 50 цукру, дріжджі і тепле молоко.
2. Залиште в теплому місці, щоб дріжджі почали "працювати" .
3. Вершкове масло розтопіть.
4. Яйця з'єднайте з цукром, що залишився і збийте.
5. Додайте сіль, трохи ванільного екстракту, вершкове масло і збийте до однорідності. Викладіть в миску опару і перемішайте.
6. Тепер час додавати просіяне борошно. Вимішайте тісто як слід. Після перекладіть в мисочку, накрийте чистим рушником і залиште підходити в теплому місці.
7. Поки тісто підходить, можна зробити начинку. З'єднайте сир і цукор за смаком. Додайте ванільний екстракт.
8. Вбийте яйце і як слід все перемішайте.
9. Ізюм попередньо промийте або залийте гарячою водою. Після обсушити як слід і додайте в сир. Начинка готова.
10. Коли тісто підійшло, розділіть його на дві рівні частини.
11. Розкачайте на присипаної борошном поверхні.
12. Точно так же розкачайте другий пласт. Підготуйте дві склянки (або виїмки для печива) різного об'єму.
13. Викладіть цей пласт зверху першого.
14. Акуратно виріжте кружечки меншого обсягу з верхнього шару і вийміть їх.
15. Тепер виріжте булочки по кружечками більшого розміру.
16. Ось такі заготовки вийшли.
17. Викладіть їх на деко, застелене пергаментом.
18. Наповніть булочки начинкою і змастіть збитим яйцем. Надішліть деко в розігріту духовку.
19. При 180 градусах випікайте булочки близько 25 хвилин до рум'яності.