Булочки «Крем-де-Паризьен»
(покроковий рецепт з фото)
Рецепт, як приготувати булочки "крем-де-Паризьен", зовсім не нове і винайшла його НЕ я, але все ж деякі зміни в нього привнесла. В інтернеті можна знайти десятки варіантів цієї випічки.
Якщо ви любите домашню випічку, то обов'язково рекомендую зробити такі булочки. За своєю структурою я б навіть не назвала їх не булочками, а скоріше тістечками (ось такі вони ніжні). Їх можна сміливо спекти як десерт до святкового столу. Отже, приступаємо!
- Борошно - 375 грам
- Дріжджі сухі - 5 грам
- Цукор - 175 грам(75 грам для тіста, 100 грам для крему )
- Сіль - 1 щіпка
- Вершкове масло - 80 грам(40 грам для тіста, 40 грам для крему )
- Лимонна цедра - 1 Чайна ложка(0, 5 чайної ложки для тесту, 0, 5 чайної ложки для крему )
- Яйце - 3 штуки(1 штука для тесту, 2 штуки для крему )
- Молоко - 545 мілілітрів(195 мілілітрів для тесту, 350 мілілітрів для крему )
- Крохмаль - 60 грам
- Лимонний сік - 1 Ст. Ложка
- Ваніль - За смаком
- Цукрова пудра - За смаком
1. Приготуйте тісто: молоко підігрійте до кімнатної температури, після цього додайте туди цукор, сіль, сухі дріжджі, гарненько перемішайте.
2. Вбийте куряче яйце і гарненько перемішують, залиште на 5-10 хвилин, щоб дріжджі вступили в реакцію.
3. В окрему миску просійте необхідну кількість борошна, в центрі зробіть поглиблення. Влийте рідку суміш (дріжджі з молоком), гарненько перемішайте.
4. Виходить ось таке м'яке тісто, додайте в нього розм'якшене вершкове масло з лимонною цедрою і вимісити липке тісто (якщо потрібно, то можна додати 20 грам борошна). Залиште тісто на 1, 5-2 години при кімнатній температурі.
5. Для крему: молоко перелейте в сотейник, додайте до нього ваніль (1 пакетик), лимонну цедру, цукровий пісок, крохмаль, курине яйце, ретельно перемішайте.
6. Сотейник нагрейте на огне, варіть його вміст до утворення густої маси, весь час перемішуйте. Виходить густа маса, потім знімаєте з вогню і остудіть трохи.
7. Додайте в крем вершкове масло, перемішайте віночком, влийте лимонний сік і знову перемішайте.
8. Тісто вже підійшло, викладіть його на тацю і розділіть на 12 частин.
9. Кожну розкачати в тонкий корж, ложку крему викладіть майже по центру, накрийте однією частиною тіста, а другу ножем наріжте смужками по 1 сантиметру, загорніть смужки на тісто.
10. Булочки викладіть на деко, застелене пергаментом, накрийте рушником і залиште на півгодини. Одне яйце розбийте в миску і змастіть їм булочки. Випікайте при 180 градусах 30-35 хвилин.
11. Готові булочки посипати цукровою пудрою і остудіть. Смачного!