Брауні класичний
(покроковий рецепт з фото)
У цьому рецепті я розповім вам, як приготувати класичний Брауні - самий шоколадний десерт зі всіх відомих шоколадних десертів. Це справжнє задоволення для завзятих ласунів. Побалуйте себя!
Час приготування пирога в духовці вказано орієнтовний, воно залежить від духовки і товщини пирога. Брауні необхідно виймати з духовки, коли він буде ще з вологою, вогкуватої серединкою, тоді у нього буде правильна м'яка текстура всередині.
Подавати пиріг можна як гарячим, так і холодним. Гарячий Брауні чудово поєднується з морозивом.
Для приготування Брауні краще брати гіркий або темний шоколад, молочний шоколад для цього пирога не рекомендується.
- Шоколад гіркий - 350 грам
- Вершкове масло - 230 грам
- Цукор коричневий - 350 грам (можна замінити звичайним)
- Яйця - 4 штуки
- Жовтки - 2 штуки
- Борошно - 160 грам
- Какао - 6 Ст. Ложок
Поставимо духовку розігріватися на 180 градусів.
Порубати шоколад і вершкове масло в кухлик, і розтопити на повільному вогні.
Порубати шоколад і вершкове масло в кухлик, і розтопити на повільному вогні.
Знімемо шоколадно-вершкову масу з вогню і додамо в неї цукор, добре перемішати. Чекати, поки цукор розчиниться, не треба.
Почекаємо, поки маса трохи охолоне і введемо в неї яйця і жовтки, добре перемішати.
Додамо в яєчно-шоколадну масу борошно і какао, перемішуємо до однорідності маси лопаткою або ложкою.
Застелити форму пергаментом, перекладемо в неї тісто і приберемо в духовку на 25-30 хвилин.